Quantcast

Patvirtintas kito sezono dviejų pajėgiausių Europos krepšinio klubų turnyrų modelis

  • Teksto dydis:

Penktadienį Londone posėdžiavę Eurolygos komercinės struktūros (ECA) akcininkai patvirtino 2016-2017 metų sezono dviejų pajėgiausių Europos krepšinio klubų turnyrų modelį – ULEB Eurolygoje žais 16 klubų, tarp jų ir Kauno „Žalgiris“, Europos taurės turnyre – 24-os, tarp jų ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, informavo oficiali klubo svetainė.

Beje, tarp septynių pretendentų į penkis asmeninius kvietimus žaisti ULEB taurės turnyre paminėta ir Lietuva.

Londone buvo aptarti ir finansiniai turnyro aspektai ir kalendorius. Be to, patvirtinta, kad kitą sezoną Eurolygoje komandos rungtyniaus ir du kartus per savaitę. Tiesa, anksčiau siūlytam modeliui, kad, pavyzdžiui, „Žalgiris“ per vieną savaitę išvykoje žais mačus Madride ir Barselonoje, nepritarta. Esą tai netinka dėl televizijos transliacijų strategijos.

Taigi, žalgiriečiai per vieną savaitę Eurolygos susitikimus žais ir namie, ir svečiuose.

Pajėgiausių Europos klubų turnyrų organizatoriai pareiškė jog nekeičia savo pozicijos ir vieningai laikosi prieš FIBA, kuri Europos krepšinio federacijoms grasine represijomis.

„Šiemet FIBA nori sunaikinti Europos taurę, o kitąmet ateis eilė Eurolygai“, – Eurolygos posėdyje pareiškė Jordi Bertomeu, kuris vėliau pridūrė, jog FIBA veiksmų teisėtumą jau tikrina Europos Komisija ir Europos Paramentas. Tiesa, teisminis procesas gali užtrukti.

Eurolyga patvirtino, kad antradienį Miunchene susitiks su FIBA vadovais ir tarsis dėl galimo kompromiso Europos krepšinio kare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių