Quantcast

Paslauga rinktinei ir „Žalgiriui“: varžovai žais be vieno lyderių

Gegužės 24 d. startuojančiame LKL čempionato pusfinalyje Utenos „Juventus“ mėgins mesti iššūkį Kauno „Žalgiriui“. Tiesa, į aikštę uteniškiai žengs be vieno savo lyderių Igno Vaitkaus, kurį išleido į olimpinį atrankos turnyrą.

Nors į olimpinį 3x3 krepšinio atrankos turnyrą Austrijoje Lietuvos rinktinė išvyks tik kitą dieną po pirmojo LKL pusfinalio mačo, trijulių krepšinio rinktinės ir Utenos „Juventus“ ekipos vadovai nusprendė nerizikuoti ir leisti I. Vaitkui ramiai rengtis atrankos varžyboms.

Šį sezoną Ignas Vaitkus yra vienas naudingiausių bei rezultatyviausių ne tik „Juventus“, bet ir visos LKL krepšininkų. 28 metų 196 cm gynėjas renka vidutiniškai po 14 naudingumo balų bei 12,2 taško.

Antradienį paaiškėjo, kad jis buvo įtrauktas į galutinę Lietuvos 3×3 krepšinio rinktinės sudėtį, kuri Grace gegužės 26-30 dienomis mėgins Lietuvai iškovoti kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes. Be I. Vaitkaus, į nacionalinę ekipą pateko NKL krepšininkai Aurelijus Pukelis, Darius Tarvydas, Šarūnas Vingelis. Kartu su jais į Austriją vyks ir Paulius Semaška bei Modestas Kumpys, teigiamų koronaviruso testų ar traumų atvejais užpildysiantys atsivėrusias spragas.

I. Vaitkus praėjusiais metais FIBA buvo pripažintas įspūdingiausiai žaidžiančiu trijulių krepšininku bei Pasaulio turo varžybose neturėjo lygių pagal naudingumo balus.

„Norėčiau padėkoti Utenos komandai, kuri Igną išleido. Nuo jo paties sprendimo irgi priklausė – noro yra, dega, klausosi“, – I. Vaitkaus prisijungimu džiaugėsi rinktinė treneris Dainius Novickas.

„Kalbėjom jau ir anksčiau, bet iki pat dabar nebuvo aišku, ar tokie dalykai bus įmanomi, ypač jei su „Juventus“ būtume likę treti, – kalbėjo I. Vaitkus. – Didžiausias „ačiū“ Žydrūnui Urbonui ir visai organizacijai, jie mane palaiko.

Dabar sportuoju, darausi procedūras, bandau įsilieti į komandą. Žaidėjus pažįstu, bet dar reikia persiorientuoti į 3×3 krepšinį – jis greitesnis, galima duoti daugiau kontakto, o tas, manau, ateis greitai. Mintys pačios geriausios, o dabar atiduosiu viską, kad pakliūtume į olimpiadą“.

Be I. Vaitkaus uteniškiams akistatose su "Žalgiriu" negalės padėti ir jų lyderis Vaidas Kariniauskas, besigydantis sunkią rankos traumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
su Vaitkum, ar be Vaitkaus, ar su Kariniausku, ar be jo, šansų Juventus neturi. Tą supranta ir vadovai.Todėl ir išleido. O žaidėjas gal iškovos kelialapį į olimpiadą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių