Quantcast

Pasaulio čempionate spręsis Lietuvos rinktinės likimas, startuos ir Europos žaidynės

  • Teksto dydis:

Birželio 21 dieną (penktadienį) Amsterdame vykstančiose FIBA 3x3 krepšinio pasaulio pirmenybėse spręsis „BalPol“ Lietuvos rinktinės likimas dėl patekimo į atkrintamąsias, o Minske startuos ir Europos žaidynėse žaisianti Lietuvos komanda.

Nyderlanduose vykstantį Pasaulio 3x3 čempionatą „Hoptrans Winter Open“ žiemos sezone vietą iškovojusi Šakių „Gulbelė“ pradėjo pergale prieš prancūzus, tačiau tą pačią dieną dar pralaimėjo Slovėnijos rinktinei.

Penktadienį Pauliaus Beliavičiaus, Evaldo Džiaugio, Šarūno Vingelio ir Marijaus Užupio atstovaujama šalies rinktinė susitiks su Kataru (11:50 val.) ir be pergalių kol kas žaidžiančia Kinija (14:50 val.) Po pirmosios dienos lietuviai žengia antroje turnyrinės lentelės vietoje ir turi visus šansus žengti į kitą etapą.

Būsimų varžovų dvikovoje pranašesnė buvo Kataro komanda, tad labai daug lems būtent šis susitikimas. Tiesa, lietuvių įveiktiems prancūzams Kataro krepšininkai nepasipriešino ir pralaimėjo 13:21. Kinijos komanda savo ruožtu nepasipriešino lietuvius įveikusiems slovėnams ir jiems pralaimėjo 13:20.

„Sekame kiekvienas rinktinės rungtynes ir net nesitiki, kad mūsų remiama komanda iškovojo teisę ginti Lietuvos garbę. 3x3 kovose palaikėme vaikinus visą kelią iki Pasaulio čempionato ir dabar. Žinoma, kad laukiame pergalių. Tikiu, kad ryžtas ir komandinė dvasia padės jiems pasiekti geriausių rezultatų”, - sakė komandos rėmėjo UAB „Gulbelė“ vadovas Arūnas Tarnauskas.

Pasibaigus Lietuvos rinktinės kovoms Pasaulio čempionato grupių etape, į kovas Minske vykstančiose Europos žaidynėse stos kita rinktinė, kurią sudaro Medas Kuprijanovas, Paulius Semaška, Mintautas Bulanovas ir Aurelijus Pukelis.

Dainiaus Novicko treniruojami krepšininkai Minske penktadienį 16:40 val., stos į kovą su Estijos rinktine, o sekmadienį su Baltarusijos (17:15 val.) ir Slovėnijos (18:40 val.) rinktinėmis.

Pasaulio čempionato kovas tiesiogiai vėl bus galima stebėti FIBA Youtube ir Facebook kanaluose, o Europos žaidynes per OlympicChannel.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių