Quantcast

Po pirmojo antausio liko tik gūžčioti pečiais

Nenadas Čanakas savo 46-ąjį gimtadienį prisimins ilgai. Serbo dirguojami Panevėžio "Lietkabelio" krepšininkai treneriui padovanojo vieną įsimintiniausių pergalių per jo darbo metus Lietuvoje, Panevėžiečiai "Betsafe"-LKL čempionate patiesė titulą ginantį Kauno "Žalgirį".

„Gėda matyti taip žaidžiančią komandą. Padarėme gimtadienio šventę Nenadui, nors to nenorėjome", - prisipažino Kazys Maksvytis.

Naujajam "Žalgirio" vairininkui teko raudonuoti dėl auklėtinių pasirodymo Panevėžyje. Kauniečiai nė iš tolo neprilygo (67:85) "Lietkabeliui" bei prarado galimybes užimti pirmąją vietą reguliariajame sezone. Su 25 pergalėmis ir jau 4 pralaimėjimais žalgiriečiai viena pergale atsilieka nuo Vilniaus "Ryto". Net ir laimėję paskutinę akisatą su Utenos "Uniclub Casino-Juventus" ekipa, jie nebeaplenks "Ryto" klubo. Vilniečiai ne tik turi 26 pergales, bet ir geresnę tarpusavio akistatų su "Žalgiriu" statistiką. Kauno krepšininkai reguliaraus čempionato nelaimi pirmą kartą per pastaruosius aštuonerius metus.

Kelionę savo 22-osios pergalės link "Lietkabelis" pradėjo ryžtingai. Kasparo Bėrzinio tritaškiai (iš viso pataikė 3 iš 4) bei kito aukštaūgio Gabrieliaus Maldūno dvitaškiai skirtumą vertė dviženkliu (29:16), dar po tritaškį pridėjo Kristupas Žemaitis bei Dovydas Giedraitis. Po Gedimino Oreliko dūrio rezultatas tapo triuškinamu (56:32). G.Oreliko, iš  viso pelniusio 16 taškų, tritaškiai nesiliovė ir vėliau. Prie puolėjo prisidėjo ir legionierius iš Graikijos Panagiotis Kalaitzakis, pataikęs 4 tolimus šūvius, o galutinėje sąskaitoje sukaupęs 15 taškų. Kauniečius bandė gelbėti aukštaūgiai. Joffrey Lauvergne’as pelnė 14 taškų, Joshas Nebo 11, o Edgaras Ulanovas surinko 17 naudingumo balų. Tačiau jų pastangų nepakako ir K.Maksvytis įsirašė pirmą asmeninį pralaimėjimą prie "Žalgirio" vairo.

Panevėžiečiai jau anksčiau buvo užsitikrinę trečiąją vietą reguliariajame čempionate. Jie gali vėl susitikti su "Žalgiriu", jei abi komandos pasieks pusfinalio etapą. "Lietkabelio" gretose naudingu žaidimu dar išsiskyrė Džordže Gagičius 14 (5/9 dvit., 4 kld.) ir Kristupas Žemaitis 12 (2/2 trit., 9 rez. perd.), o "Žalgirio" negelbėjo ir seniai lauktas Manto Kalniečio sugrįžimas.

"Niekaip nesupratome, kaip „Lietkabelis“, sužaidęs 3 rungtynes per 6 dienas, atrodė šviežesnis ir labiau motyvuotas", - pečiais gūžčiojo K. Maksvytis.

"Pademonstravome patikimą gynybą, gerai grūmėmės dėl kamuolių, susikūrėme nemažai palankių progų atakuoti", - sėkmės receptą išvardino N. Čanakas.


Šiame straipsnyje: LKLŽalgirisrytasLietkabelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

M.Schiller

M.Schiller  portretas
Sakiau, kad tas Būras iš darbėnų kumetyno kaušas.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
ŽALGIRIS-EMERITAS pralaimėjo jaunai komandai. Nieko čia stebėtino...

Tai

Tai portretas
Vėl treneris blogas, ar visdėlto žaidėjai niekam tikę?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių