Quantcast

Pagrindinį „Rockets“ ginklą prieš juos pačius nukreipusi „Lakers“ – Vakarų finale

  • Teksto dydis:

Tik per plauką pirmą Vakarų konferencijos etapą įveikusi „Houston Rockets“ ekipa laimėjo pirmąsias pusfinalio serijos rungtynes, tačiau tai ir tebuvo vienintelis jų pasispardymas. Teksasiečiai penktajame serijos mače 96:119 (20:35, 27:31, 18:33, 27:24) neprilygo „Los Angeles Lakers“ ir seriją pralaimėjo rezultatu 1:4.

Fantastiškai puolime rungtynes pradėjusi Los Andželo ekipas per pirmąsias 8 žaidimo minutes pelnė net 33 taškus ir po A.Caruso dvitaškio pirmavo netgi trigubai (33:11), bet „gyvenk arba mirk“ rungtynėse „Rockets“ sugebėjo išbristi iš gilios žaidybinės duobės.

Bent jau trumpam. Trečiajame kėlinyje, kuris tapo lemiamu, akimirką po J.Hardeno metimo iš po krepšio ekipas skyrė tik šeši taškai (59:65), tačiau „Lakers“ į pagalbą pasitelkė šiame mače nuostabiai sustyguotą toliaušaudę artileriją, kuri įprastai gelbėja jų varžovus, ir pabėgo nepavejamai.

Net 19 tritaškių iš 37 bandymų (51,4%) realizavę „Lakers“ po trijų kėlinių turėjo saugų 26 taškų pranašumą, o likusios rungtynių minutės tebuvo formalumas.

Beje, 19 pataikytų tritaškių atkrintamosiose – naujas klubo rekordas.

Savo ruožtu Teksaso ekipa iš tolimojo nuotolio atakavo varganu 26,5% taiklumu (13 iš 49).

Nors rungtynių baigtis jau buvo beveik aiški, ketvirtajame kėlinyje į nemalonų žodinį konfliktą įsivėlė Russellas Westbrookas ir žaidėjų šeimoms skirtoje tribūnoje sėdėjęs „Lakers“ įžaidėjo Rajono Rondo brolis Willamas, kurį arenos apsauga turėjo išlydėti iš rungtynių.

Bendraudamas su ESPN po rungtynių R.Rondo atskleidė, kad jo brolis R.Westbrooką pavadino „šiukšle“, o šiam priėjus arčiau nusprendė pamojuoti.

„Tikriausiai dėl to, kad R.Rondo kalbėjo nesąmones, prisijungti nusprendė ir jo brolis“, – po rungtynių teigė Westbrookas.

Nugalėtojų gretose arti trigubio dublio buvo LeBronas Jamesas, kurio sąskaitoje 29 taškai, 11 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Vidurio puolėją Javale'ą McGee startiniame penketuke pakeitęs Markieffas Morrisas sužaidė dar vienas produktyvias rungtynes – per 24 min. pelnė 16 taškų, pataikydamas visus 4 tritaškius.

„Lakers“ varžovais Vakarų konferencijos pusfinalyje bus „Los Angeles Clippers“ arba „Denver Nuggets“. Šiuo metu serijoje 3:2 pirmauja „Clippers“.

„Los Angeles Lakers“: LeBronas Jamesas 27, Kyle'as Kuzma 17, Markieffas Morrisas 16, Danny Greenas 14, Anthony Davisas 13 (11 atk. kam.), Kentavious Caldwell-Pope'as 10.

„Houston Rockets“: Jamesas Hardenas 30 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Jeffas Greenas 13, Russellas Westbrookas 10 (6 rez. perd.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių