Quantcast

Paaiškėjo, kada įvyks krepšinio legendos K. Bryanto laidotuvės

  • Teksto dydis:

Po sraigtasparnio katastrofos, kurioje kartu su 13-mete dukra žuvo krepšinio legenda Kobe Bryantas, paskelbta laidotuvių data.

Kaip praneša užsienio žiniasklaida, krepšininkas ir jo dukra bus laidojami vasario 24-ąją dieną. Ceremonija vyks Los Andželo „Staples Center“ arenoje, kurioje ne vieną kartą buvo pagerbtos tokios pasaulio įžymybės, kaip reperis Nipsey Hussle, atlikėjas Michaelas Jacksonas.

Pirminiais duomenimis, K. Bryantą buvo norima pagerbti Los Andželo memorialiniame koliziejuje, kadangi jis talpina daugiau žmonių, tačiau galiausiai nuspręsta laidotuves daryti vietoje, kurią pats krepšininkas laikė savo „namais“.

Los Andželo miesto meras Ericas Garcetti teigė, kad ceremonija tik įrodys miesto vienybę.

„Visi jo gedime ir norime surengti atitinkamą laidotuvių ceremoniją, kadangi daugybei žmogų jis buvo daugiau nei ikona.“

„Staples Center“ arenoje NBA legenda žaidė 20 karjeros metų, jos palubėse yra iškelti abu jo marškinėliai pažymėti 8 ir 24 numeriais. Ji gali sutalpinti apie 20 tūkst. žmonių.

Scanpix nuotr.


K. Bryantas NBA lygoje žaidė lygiai 20 metų – nuo 1996-ųjų iki 2016-ųjų ir visus juos – Los Andželo „Lakers“ klube.

Per šį laikotarpį Kobe iškovojo 5 NBA titulus, du kartus tapo finalo serijos MVP ir kartą – reguliariojo sezono MVP. Su JAV nacionaline rinktine gynėjas du olimpinius aukso medalius.

Scanpix nuotr.

Jis taip pat 18 kartų buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigdžių“ rungtynes, o tarp visų laikų rezultatyviausių krepšininkų ilgą laiką buvo trečioje pozicijoje. Šiąnakt jį iš šios vietos išstūmė LeBronas Jamesas.

K.Bryantas tarp nesuskaičiuojamo kiekio sportinių apdovanojimų turi ir „Oskarą“ – už geriausią trumpametražį animacinį filmą, paremtą jo eilėraščiu apie jausmus krepšiniui „Dear Basketball“


 

Tragiškai pasibaigusiame sraigtasparnio incidente žuvo 9 asmenys, įskaitant K. Bryantą ir dukrą Gianną.

Katastrofos metu Los Andželą gaubė tirštas rūkas, dėl kurio savo darbus turėjo pristabdyti net ir Los Andželo policijos oro pajėgos.

Pirmosios problemos sraigtasparnio įgulą užklupo virš miesto zoologijos sodo, o sraigtasparnis šią zoną apsuko 6 kartus itin žemame, apie 266 metrus siekiančiame, aukštyje. Manoma, jog pilotas tokiu būdu laukė, kol prasisklaidys rūkas.

Sraigtasparniu skrido K. Bryanto bičiulių šeima – žuvo buvęs „Orange Coast“ koledžo beisbolo komandos treneris Johnas Altobelli, žmona Keri su dukra Alyssa, krepšinio mokyklos trenerė Christina Mauser bei Sarah Chester ir jos duktė Payton, taip pat pilotas Ara Zaboyanas.

Scanpix nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieva

Ieva portretas
Dar durniau paklaust negali

palme

palme portretas
o kas jis toks ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių