Quantcast

P. Motiejūno dešinioji ranka „Žalgiryje“ apie M. Schillerio komplektaciją: tai buvo katastrofa

  • Teksto dydis:

Po daugelio metų komandą renkant Šarūnui Jasikevičiui kartu su Pauliumi Motiejūnu, vasarą Kauno „Žalgirio“ komplektacija buvo patikėta Martinui Schilleriui. Tai buvo pirmasis kartas, kuomet 38-erių austras turėjo tokią atsakomybę.

Schilleris į komandą pakvietė Joshuą Nebo, Tylerį Cavanaugh, Nielsą Giffey, Mantą Kalnietį, Janį Strelnieką, o skambiausiu tarpsezonio pirkiniu tapo prisiviliotas buvęs 7-asis NBA naujokų biržos šaukimas, su austru kartu G lygoje dirbęs Emmanuellis Mudiay.

Sezonas „Žalgiriui“ prasidėjo labai sunkiai. Pralaimėtos visos penkerios draugiškos rungtynės, Lietuvos krepšinio lygoje vargta su antrojo ešelono klubais, o Eurolygoje pademonstruotas neįkvepiantis startas 0-2. To užteko Pauliui Motiejūnui priimti lemtingą sprendimą atleisti Schillerį.

„Suprantame, kad reikia kantrybės, – po Schillerio atleidimo kalbėjo Motiejūnas. – Patirtis ir su Šaru buvo 1-4, kai pradėjome sezoną, bet kantrybės turėjome, nes matėme, kad judame į priekį. Dabar nuo pirmųjų pasiruošimo rungtynių galvojome, jog viskas gerai ir reikia tik laiko – nauja sudėtis, reikia visiems įsivažiuoti.

Bet tiesiog nematome progreso, kokį norėtume matyti. Mums, kaip „Žalgiriui“, džiaugtis, kad laimėjome prieš Alytų po dviejų pratęsimų... Mums tai nėra džiaugsmas, kad ir pergalė pasiekta. Ambicijos yra didesnės. Laukti galima, bet jeigu nematai progreso, kam tada laukti.“

Dar prieš pat išvykstant Schilleriui, „Žalgiris“ atsisveikino ir su pagrindiniu vasaros pirkiniu Mudiay, kuriam sunkiai sekėsi persiorientuoti į europietišką krepšinį. Vietoje austro atvyko Jure Zdovcas, o Mudiay pakeitė Zoranas Dragičius ir Tai Websteris.

Visą šį virsmą praktiškai iš šono stebėjo Francois Lamy, kuris vasarą tapo direktoriaus Motiejūno pavaduotoju sporto reikalams. Prieš tai dvejus metus Tony Parkerio specialiu konsultantu ASVEL ekipoje dirbęs prancūzas vasarą prie „Žalgirio“ komplektacijos neprisidėjo.

Visgi duodamas interviu prancūzų žurnalui „Basket“, Lamy pakomentavo Schillerio komplektacijos darbus.

„Šis sezonas buvo pirmasis, kuomet viskas buvo atiduota į trenerio (Schillerio) rankas. Aš atvykau po jo ir su vasaros pirkiniais neturiu nieko bendro. Viskas buvo palikta Schillerio rankose. Tai buvo pirmas kartas, kuomet turėjo galimybę burti komandą ir tai buvo katastrofa“, – žodžių į vatą nevyniojo Lamy.

Atvykus Zdovcui, „Žalgiris“ Eurolygoje kalnų nenuvertė. Iškovotos trys pergalės per 15 rungtynių, o prieš pat naujuosius metus Kauną paliko Dragičius, kurį pasikvietė būtent tėvynainis Zdovcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvydas

Alvydas portretas
It prabilo finance zinovai galima pagalvoti kad manors Supra’s

kadangi

kadangi portretas
esame mokesčių mokėtojai, kurių lėšomis yra finansuojamas privatus Žalgirio klubas, turėtume viešai žinoti, tikrą Žalgirio biudžetą, kiek išleidžiama konkrečiai sportininkams, kiek treneriams, ir kiek klubo reikmėms, kokie atlyginimai pvz. Motiejūno ir jo būrio, dešiniųjų ir kairiųjų rankų ir t.t.

rado atpirkimo ozy

rado atpirkimo ozy portretas
viskas suversta Shileriui, nors visi zino, kad komanda formuoja MOLIO MOTIEJUKAS
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių