Quantcast

P. Jankūnas: žinojau, kad ši diena ateis

Kauno „Žalgiris“ varžovams įmetė 85 taškus ir visus juos pelnė Paulius Jankūnas. Ar galėjo taip būti? Simboliškai – taip.

Iki bronzos – žingsnis

Žalgiriečiai savo arenoje 85:70 nugalėjo „Šiaulių-7bet“ komandą ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato mažajame finale padidino persvarą iki 3:0.

Mačas iki keturių pergalių gali būti užbaigtas jau birželio 3-iąją Šiauliuose, o žaidėjo karjerą baigiančiam „Žalgirio“ puolėjui P. Jankūnui rungtynės Kaune buvo, ko gero, paskutinės gimtojo miesto arenoje.

Pagerbdami savo kapitoną visi „Žalgirio“ krepšininkai vilkėjo marškinėlius su jo pavarde, tad neoficialiame varžybų statistikos protokole P. Jankūno indėlis į pergalę būtų fenomenalus.

Tačiau iš tikrųjų 38-erių kaunietis surinko keturis taškus, be to, keturiskart atkovojo kamuolį, atliko keturis rezultatyvius perdavimus ir pelnė dvylika naudingumo balų.

P. Jankūno asmeniniai rekordai LKL – 33 tšk., aštuoniolika atkovotų kamuolių, dešimt rezultatyvių perdavimų ir 46 naudingumo balai.

Emocijų nesutramdė

„Žinojau, kad ši diena vis tiek ateis, atrodė, buvau pasiruošęs, nustūmęs emocijas į šalį, bet jos vėl sukilo. Juk tribūnose – draugai, pažįstami, vaikai, sirgaliai, – kalbėjo P. Jankūnas. – Nesigailiu nusprendęs užbaigti krepšininko karjerą, nors šio sezono rezultatai – nuviliantys, tačiau juk ne visos istorijos turi gražią pabaigą, reikia su tuo susitaikyti. Smagu, kad nė su vienu išvykusiu ar atvykusiu žaidėju nėra jokių pykčių, išlikome žmonėmis ir profesionalais.“

Krepšininkas, penkiolika kartų su „Žalgiriu“ tapęs LKL čempionu, pripažino, kad bene labiausiai ilgėsis komandos drabužinės.

„Tai savita vieta. Jeigu ir paprašytumėte konkrečiai apibūdinti, kas tai yra, neatsakyčiau. Tai kasdienis bendravimas per treniruotes, varžybas, tarp jų ir po jų, tai, ką dariau 20 metų“, – sakė P. Jankūnas.

Pagerbė: „Šiaulių-7bet“ ekipos strategas A. Sireika itin šiltai palinkėjo tolesnės sėkmės legendiniam žalgiriečiui / T. Biliūno / BNS nuotr.

Dviejų olimpinių žaidynių dalyvis, Europos vicečempionas ir pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas tikisi iškart po atostogų imtis kitos veiklos.

„Prisimenu, su Tadu Klimavičiumi kalbėdavomės, kad baigę karjerą dvejus metus nieko neveiksime, tiesiog žvejosime, būsime gamtoje. Akivaizdu, kad tai nerealu, taip niekada nebus“, – teigė žalgirietis.

Prisiminė debiutą

Tolesnės sėkmės P. Jankūnui linkėjo ir Šiaulių komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Ž. Obradovičius paklausė apie Paulių: kas tas vaikas? Taip ir pasakiau: ai, tikrai vaikas, jaunas dar.

„Labai norėjau Pauliui, savo geram vaikui, kad ir buvusiam, dar pratęsti sezoną, karjerą. Liūdna, kad taip susiklostė, nors ne visam laikui išsiskiriame, – kalbėjo A. Sireika. – Prisiminiau pirmąsias Pauliaus rungtynes. Po jų priėjo Željko Obradovičius ir paklausė: kas tas vaikas? Taip ir pasakiau: ai, tikrai vaikas, jaunas dar. Vėliau, kiek teko susidurti, buvo vis dar vaikas, bet rimta vyriška stovėsena. Ką pasakydavau, viską rimtai dėdavosi į galvą, visus nurodymus atlikdavo gerai. Šįkart ir vienam savo žaidėjui pasakiau: linkiu taip žaisti, kad per paskutines karjeros rungtynes būtum taip pat išlydėtas.“

„Treneris A. Sireika – vienas svarbiausių žmonių mano karjeroje. Pirmi mano žingsniai „Žalgiryje“ – jo dėka, į aikštę atėjau su Antano palaiminimu, vėliau ir į Lietuvos rinktinę pakvietė. Pasitikėjo manimi, nors kitas treneris jaunam žaidėjui galbūt nebūtų suteikęs tokių galimybių“, – sakė P. Jankūnas.

Statistika

„Žalgiris“–„Šiauliai-7bet“ 85:70 (24:15, 27:20, 14:18, 20:17). Kaunas, „Žalgirio“ arena, 2 043 žiūrovai.

„Žalgiris“: M.Blaževičius 15 taškų (4 atkovoti kamuoliai, 5 klaidos), T.Cavanaugh 13, J.Nebo (6 atkovoti kamuoliai, 5/5 dvitaškių) ir R.Miniotas po 11, M.Kalnietis 9 (3/3 tritaškių), E.Ulanovas 6 (4 atkovoti kamuoliai), J.Strelniekas (1/5 tritaškių, 7 rezultatyvūs perdavimai) ir N.Giffey po 5, P.Jankūnas 4 (4 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), L.Lekavičius ir K.Lukošiūnas po 3, A.Milaknis 0.

„Šiauliai-7bet“: D.Sabeckis 13 taškų (5 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos), M.Varnas 12, A.Urbutis ir D.Baslykas po 10, G.Staniulis 9 (5 atkovoti kamuoliai), N.Bezbradica 6, I.Armwoodas (4 atkovoti kamuoliai) ir I.Sanonas po 5.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 23/35 (66 proc.) ir 11/27 (41 proc.), tritaškių – 11/20 (55) ir 9/23 (39), baudų metimų – 6/11 (55) ir 21/30 (70). Atkovota kamuolių – 34 ir 24, perimta – 5 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 26 ir 15. Klaidos – 17 ir 13.



NAUJAUSI KOMENTARAI

111

111 portretas
„Rytas“ – „Lietkabelis“ (tiesiogiai) :: Legendos.clan.su
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių