Quantcast

„Nuggets“ grįžta: iš rankovės ištraukė naują kozirį ir patiesė „Lakers“

  • Teksto dydis:

„Sugrįžimų berniukais“ vadinami „Denver Nuggets“ neketina sudėti ginklų anksčiau laiko ir Vakarų konferencijos finale. Dar vieną lyderį atradę Mike'o Malone'o auklėtiniai padarė išvadas po apmaudžiai atiduoto antrojo serijos mačo ir sugebėjo laimėti trečiąjį susitikimą prieš „Los Angeles Lakers“ – 114:106 (29:27, 34:26, 30:22, 21:31). Serijoje iki keturių pergalių „Nuggets“ dabar jau atsilieka tik 1-2.

Vienu pagrindinių Denverio ekipos lyderių šįkart tapo buvusio Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjo Jerai Granto brolis Jerami.

26-erių puolėjas per pirmus du serijos mačus pelnė viso labo 16 taškų ir pataikė 6 metimus iš 16, tačiau šįsyk ne tik atidirbo gynyboje prieš LeBroną Jamesą ir Anthony Davisą, bet ir baudė varžovus 26 taškais su puikiu 7 iš 11 pataikymu „iš žaidimo“.

Iki šių rungtynių J.Granto karjeros rezultatyvumo rekordas atkrintamosiose siekė tik 19 taškų.

Solidžią persvarą „Nuggets“ susikrovė antrajame kėlinyje, kuriame prabilo ne Nikola Jokičius ar Jamalas Murray, o pagalbiniai Denverio krepšininkai – J.Grantas, Monte Morrisas ir Michaelas Porteris.

Spurtą 23:5 surengę „Nuggets“ antrojo kėlinio viduryje įgijo didžiausią persvarą šioje serijoje – 50:32.

„Lakers“ parodė dantis ir per antrojo ketvirčio pabaigą bei trečiojo pradžią sugebėjo beveik ištirpdyti varžovų pranašumą (58:63), tačiau tuomet išaušo J.Granto valanda.

„Nuggets“ puolėjas pelnė 9 taškus iš eilės ir padėjo suvaldyti sėkmingą „Lakers“ atkarpą – Denveris vėl nutolo ir vienu metu net pasiekė 20 taškų ribą (91:71).

Vis dėlto „Lakers“ net ir ketvirtajame kėlinyje nebuvo linkę lengvai atiduoti pergalės varžovams.

Neįtikėtiną gynybą kelias minutes demonstravę Los Andželo krepšininkai vertė klysti varžovus ir bėgo į greitas atakas, o po šešių „Nuggets“ klaidų paeiliui ir 11 L.Jameso taškų per trumpą atkarpą „Lakers“ spurtavo net 18:2 ir staigiai nukirpo varžovų persvarą – 95:99.

Tačiau Denveris sustabdė įsibėgėjusį garvežį tada, kai jau atrodė, kad rungtynių tėkmė galutinai pasikeitė, o skirtumas sumenko vos iki 3 taškų (101:98).

„Nuggets“ nustojo klysti, o, svarbiausia, ėmė sėkmingai stabdyti varžovų atakas – per beveik penkias minutes „Lakers“ pataikė vos vieną metimą.

J.Murray pataikė tritaškį, Paulas Millsapas įdėjo iš viršaus, J.Murray pridėjo dar vieną tolimą bombą ir „Nuggets“ lengviau atsikvėpė – prasidėjus paskutinei minutei jų persvara išaugo jau iki 12 taškų (111:99).

Ant prarajos krašto nenorėję atsidurti „Nuggets“ šiame susitikime pademonstravo įspūdingą kovingumą – Denveris laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių net 44:25, nors „Lakers“ yra viena geriausiai baudos aikštelėje besigrumiančių NBA ekipų.

Iškalbingas faktas, kad po 10,7 kamuolio iki šių rungtynių atkrintamosiose sugriebdavęs A.Davisas iki pat ketvirtojo kėlinio nebuvo atkovojęs nė vieno kamuolio, o susitikimą užbaigė vos su 2 sugriebtais kamuoliais – mažiausiai per savo karjerą atkrintamosiose.

Įdomu tai, kad „Nuggets“ veteranui P.Millsapui tai buvo pirmoji pergalė prieš LeBroną atkrintamosiose varžybose.

35-erių puolėjas iki tol su Karaliumi buvo susidūręs atstovaudamas „Atlanta Hawks“ ekipai, bet abu kartus prieš L.Jameso vedamus „Cleveland Cavaliers“ pralaimėjo 0-4. „Nuggets“ nusileidus „Lakers“ ir pirmuosiuose dviejuose Vakarų konferencijos finalo mačuose P.Millsapo rezultatas prieš LeBroną buvo tapęs jau 0-10.

Ketvirtasis serijos mačas bus žaidžiamas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku.

„Nuggets“: Jamalas Murray 28 (4/8 trit., 8 atk. kam., 12 rez. perd.), Jerami Grantas 26 (7/11 metimai, 10/12 baud.), Nikola Jokičius 22 (10 atk. kam., 5 rez. perd.), Monte Morrisas 14.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 30 (13/19 dvit., 10 atk. kam., 11 rez. perd.), Anthony Davisas 27 (9/13 dvit., 9/10 baud.), Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 12, Kyle'as Kuzma 11, Rajonas Rondo 9 (8 rez. perd.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių