Quantcast

NKL pirmenybėse nežinomųjų vis mažiau

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL – VIKINGLOTTO) pirmenybėse aiškėja atkrinatmųjų varžybų kontūrai. Kol keturios geriausios ekipos renka paskutinius taškus, kad įšoktų tiesiai į ketvirtfinalį, žemiau esantys klubai bando pačiupti atkrintamųjų varžybų kelialapį.

„Turime daug lygiaverčių žaidėjų, o didelė rotacija padeda siekti pergalių“, - sakė Edvinas Šeškus.

Gynėjo padedama Jonavos „Cbet“ komanda pratęsė pergalių seriją NKL pirmenybėse. 8-ąjį iš eilės ir 22-ąjį laimėjimą sezone jonaviečiai pasiekė savaitgalį namuose prieš Vilniaus „Perlo Energijos“ krepšininkus. Patyrę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai jaunuosius „Ryto“ dublerius pamokė triuškinamai 95:65.

Jonaviečiams E.Šeškus pelnė 15 taškų, daugiausia pridėjo amerikietis Liamas O'Reilly (17 taškų), Darius Tarvydas surinko 12 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, amerikietis puolėjas Kahlilas Thomasas pasižymėjo 13 taškų ir 12 sugriebtų kamuolių.

Jonavos „CBet“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Šakių „Vytis“ jau užsitikrino tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalio etapą. Arti jo yra ir „Telšiai“, kurie šiuo metu nuo ketvirtoje vietoje esančių Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkų atsilieka viena pergale, bet telšiškiai dar sužais keturis mačus, o žalgiriečiai jau baigė reguliarųjį sezoną. 5-12 vietose liksiančios komandos atkrintamąsias pradės nuo aštuntfinalio.

Vilniečiams tai buvo 17-oji nesėkmė per 27 mačus, neleidusi pakilti iš 12-osios pozicijos į 10-ąją. Tiesa, nuo 13-osios komandos, nepatekusios juos skiria net trys laimėjimai.

Kovas po reguliariojo sezono jau baigė Mažeikių „Ereliai“ ir Joniškio „Delikatesas“, o Šilalės „Lūšis“ sužais dar vienerias rungtynes. Tiesa, kad ir kokia bus jų baigtis, ji nepadės lygos naujokams pabėgti iš paskutinės, 15-osios pozicijos, kuri reiškia grįžimą į žemesnę – Regionų krepšinio lygą.


Šiame straipsnyje: NKLkrepšinisšeškus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių