Quantcast

NKL finalo ketvertas tolsta nuo jonaviečių

Buvusio Kauno „Žalgirio“ trenerio Rimanto Grigo patirtis labai pravertė gelbėjant Jonavos „Sintek-Jonava“ klubo sezoną, tačiau šuolio iki Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto jonaviečiai gali ir neatlikti. Iš turnyro lentelės dugno išsikapsčiusi ekipa trečiadienį pralaimėjo jau antrąsias ketvirtfinalio rungtynes „Telšių“ komandai.

Dramatiškai susiklosčiusiame mače Jonavoje šeimininkai startavo kur kas sėkmingiau ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 25:20. Vis dėlto netrukus žemaičiai, vedami patyrusio gynėjo Igno Razučio, atsitiesė ir ėmė pirmauti patys. Žaidimas taškas į tašką tęsėsi iki pat ketvirtojo kėlinio pabaigos. Likus žaisti 14 sek. svečių puolėjas Ovidijus Kaminskis pataikė vieną baudos metimą iš dviejų (78:80), tačiau jonaviečių puolėjas Justas Furmanavičius suskubo įmesti dvitaškį ir pasiuntė komandas į pratęsimą – 80:80.

Papildomos penkios minutės vyko ne mažiau atkakliai. Žemaičiams pirmaujant 89:86 šeimininkų aukštaūgis Augustinas Jankaitis pelnė keturis taškus iš eilės ir persvėrė rezultatą saviškių naudai (90:89). Tačiau I.Razutis, iš viso tądien pelnęs 26 taškus ir surinkęs net 32 naudingumo balus, likus 19 sek. pataikė tritaškį, o netrukus perėmęs kamuolį išprovokavo baudos metimus ir įtvirtino „Telšiams“ palankų rezultatą (93:90). Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė: I.Razutis 26, Mindaugas Norkus 21, Ovidijus Kaminskis 19 (39 naud. bal.), Juozas Balčiūnas 11. „Sintek-Jonavai“: Justinas Ramanauskas ir Rytis Juknevičius po 18, Augustinas Jankaitis 17, Grantas Vasiliauskas 14, J.Furmanavičius 11.

Serijoje iki trijų pergalių telšiškiai pirmauja 2:0, o penktadienį serija tęsis jų arenoje. Įdomu, jog NKL finalo ketverto turnyras vyks balandžio 12 – 13 d. Jonavoje, tad jo šeimininkams prireiks nedidelio stebuklo, kad jame jie dalyvautų ne tik kaip žiūrovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių