Quantcast

Netikėta pradžia: NBA finalus „Raptors“ pradėjo patiesdamas čempionus

  • Teksto dydis:

NBA finalo serija Kanadoje startavo netikėtumu. Pirmą kartą šią varžybų stadiją pasiekęs „Toronto Raptors“ klubas sužaidė solidų mačą ir 118:109 (25:21, 34:28, 29:32, 30:28) sugebėjo palaužti „Golden State Warriors“ krepšininkus bei serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Šeimininkai tvirtai pirmavo pirmoje rungtynių pusėje ir laimėjo ją dviženkle persvara. Sėkmingą pasirodymą „Raptors“ pratęsė ir trečiajame kėlinyje, kai vienu metu buvo susikrovę rekordinį 12 taškų pranašumą.

Lemiamame ketvirtyje čempionai bandė rodyti charakterį ir buvo sumažinę deficitą iki 3 taškų, bet tuomet Nicko Nurse'o vyrai vėl smarkiai rovė į priekį, skirtumas pasiekė dviženklę ribą ir dar kartą į kovą dėl pergalės Ouklando komanda negrįžo.

„Warriors“ puolimas lemiamomis minutėmis akivaizdžiai strigo, o „Raptors“ sunkiomis akimirkomis paskui save traukė Kawhi Leonardas bei puikias rungtynes sužaidęs ir po abiem krepšiais dominavęs Pascalis Siakamas.

Kamerūnietis šiame mače pelnė 32 taškus, atkovojo 8 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

23 taškus nugalėtojams pridėjo K.Leonardas, 20 solidžiai pirmą rungtynių pusę sužaidęs Marcas Gasolis, 15 - nuo atsarginių suolo kilęs Fredas VanVleetas.

„Raptors“ laimėjo penktą atkrintamųjų akistatą iš eilės. „Warriors“ pralaimėjo po šešių pergalių serijos.

Kaip ir tikėtasi, šiame mače į aikštę jau sugrįžo šlaunį išsigydęs DeMarcusas Cousinsas. Aukštaūgis ant parketo praleido 8 minutes ir surinko 3 taškus. Kita traumuota „Auksinės valstijos“ komandos žvaigždė Kevinas Durantas nerungtyniavo ir į rikiuotę sugrįš nebent nuo trečiųjų serijos rungtynių.

Čempionus į priekį vėl vedė 34 taškus įmetęs Stephenas Curry, tačiau mažylio pastangų šį kartą neužteko. „Warriors“ pirmavo tik trumpose atkarpose ir ne didesne nei 2 taškų persvara.

Antrasis serijos mačas ir vėl vyks Toronte, naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

„Raptors“: Pascalis Siakamas 32 (14/17 metimų), Kawhi Leonardas 23, Marcas Gasolis 20, Fredas VanVleetas 15, Danielis Greenas 11.

„Warriors“: Stephenas Curry 34, Klay Thompsonas 21, Draymondas Greenas 10 (10 atk. kam., 10 rez. perd.).


Šiame straipsnyje: RaptorsGolden State WarriorsNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių