Quantcast

Nesėkminga kova dėl pirmosios vietos grupėje: Lietuvos rinktinė nusileido Australijai

  • Teksto dydis:

Į įspūdingą šturmą pakilusi Lietuvos rinktinė ketvirtajame kėlinyje startavo atkarpa 16:1 ir trumpam perėmė iniciatyvą į savo rankas, tačiau pergalingai finišuoti nepavyko.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai kovoje dėl pirmosios vietos H grupėje 87:82 (19:27, 22:25, 19;16, 22:19) po atkaklios kovos nusileido be pralaimėjimų žengiančiai Australijai ir patyrė pirmąją nesėkmę.

Abi komandos dar prieš šį mačą buvo užsitikrinusios vietą kitame etape: L grupėje jos susitiks su Dominikos Respublika ir Prancūzija. Pirmasis mačas – šeštadienį su prancūzais.

Puikiai atsitiesę Lietuvos žaidėjai ketvirtojo ketvirčio viduryje galiausiai panaikino 15 taškų deficitą ir buvo priekyje 71:68. Paskutinį kartą lietuviai pirmavo likus žaisti beveik tris minutes, kada kamuolį puolime atkovojęs Edgaras Ulanovas realizavo metimą iš po krepšio.

Paskui vieną baudą iš dviejų pataikęs Jonas Valančiūnas išlygino rezultatą (76:76), bet tuoj pat Patty Millsas įmetė ketvirtąjį tašką iš eilės ir vedė Australiją į priekį (78:76).

Prasidėjus paskutinei minutei, Lukas Lekavičius realizavo dvitaškį ir sumažino Adomaičio kariaunos atsilikimą iki dviejų taškų (78:80), tačiau kitoje atakoje Millsas smeigė tritaškį ir sudavė dar vieną smūgį Lietuvai (83:78).

Po minutės pertraukėlės Marius Grigonis atsakė dviem taškais, bet tada stabdydamas Michą Creeką persistengė Domantas Sabonis, kuris buvo nubaustas nesportine pražanga.

Australas pataikė abi baudas, o paskui pražanga sustabdytas Matthew Dellavedova prametė abi (85:80). Tuomet L. Lekavičius prasiveržimą užbaigė taškais (82:85), bet Joe Inglesas nuo baudų metimų linijos neklydo ir padėjo tašką rungtynėse.

Arnas Butkevičius rungtynes pradėjo startiniame penkete ir per 14 minučių nė karto nemetė į krepšį, atkovojo 2 kamuolius ir dvikovą baigė su 1 naudingumo balo.

Tuo metu Mindaugas Kuzminskas nuo suolo pakilo tik 27-ąją minutę. Puolėjas iš viso rungtyniavo 10 minučių, per kurias pelnė 3 taškus (1/2 tritaškiai, 0/2 baudos).

Lietuvos rinktinė: Marius Grigonis 19 (8/15 metimai), Lukas Lekavičius 15 (7/9 dvit.), Domantas Sabonis 12.

Australijos rinktinė: Patty Millsas 23 (3/8 trit.), Aronas Baynesas 21 (13 atk. kam.), Nicas Kay 11, Matthew Dellavedova ir Jockas Landale'as – po 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fanas

fanas portretas
ko cia myzciojat,visi moka kase lost,reikia dabar laimet ir viskas bus gerai.tie kas raso pievas patys tiek pasiekit kiek sitie vyrai tada lokit.luzeriam visur blogai.sekmes rinktinei.

Kaunietei iš Kaimo konservatoriu patlaižuniai

Kaunietei  iš Kaimo konservatoriu patlaižuniai portretas
kokia čia stora kiaulė rašė?

gerai

gerai portretas
GERAI grupėje žaidė Grigas, Lukas, Mantas, Ulė, Butkevičius, J.V.,Sabas, Kuzė. Blogai Mačiulis, Jankis ir...Mačiulis... Nežaidė Giedraitis
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių