Quantcast

Nesėkmės įkyrėjo ir „Žalgiriui“, ir „Bayern“

  • Teksto dydis:

Kauno "Žalgiris" trečią iš eilės Eurolygos mačą žais nestipriausios sudėties – prie ilgam iš kovos rikiuotės iškritusio Joffrey Lauvergne'o prisijungė Janis Strelniekas.

Skirtingos galimybės

Šiandien žalgiriečiai savo arenoje išmėgins jėgas su Miuncheno "Bayern" komanda, šį sezoną taip pat pralaimėjusia visas ketverias Eurolygos rungtynes.

Kauno klubas patvirtino, kad J.Strelniekas gydosi patemptą blauzdos raumenį. Latvis nedalyvauja bendrose treniruotėse – sportuoja pagal individualią programą.

"Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas dėl kojos traumos praleido kelias rungtynes ir treniruotes, tačiau, patikrinus jo būklę, išlieka galimybė, kad galės žaisti su "Bayern".

Šiomis dienomis individualiai treniravosi ir Emmanuelis Mudiay, spalio 17-ąją dėl kelio skausmų nebaigęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų Šiauliuose. Legionieriaus galimybės rungtyniauti taip pat bus įvertintos šiandien.

Eurolygos mačus Belgrade ir Pirėjuje sirguliuodamas žaidė Nielsas Giffey, grįžęs į Kauną porą dienų jautė negalavimo padarinius, tačiau antradienį jau grįžo į bendras treniruotes.

Kauno ir Miuncheno komandos šį sezoną Eurolygoje kol kas nelaimėjo nė vieno mačo.

"Niekada nesureikšminu tokių dalykų. Negaliu nieko pakeisti, nes yra taip, kaip yra. Treniruotėse – dešimt žaidėjų, jie dirba gerai, o man svarbiausia, kad jie stengtųsi ir aikštėje", – vakar kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Jure Zdovcas.

Anot stratego, "Bayern" turi krepšininkų, galinčių individualiai nulemti rungtynių baigtį. J.Zdovco nuomone, tai – Corey Waldenas, Darrunas Hilliardas.

Išeikvojo daug jėgų

"Bayern" krepšininkai į Kauną atvyko po sunkaus išbandymo Vokietijos bundeslygos čempionate – tik pratęsus dvikovą 71:64 palaužė Gyseno ekipą.

Nugalėtojams po 18 taškų pelnė puolėjas Deshaunas Thomasas ir gynėjas Ognjenas Jaramazas, 12 – buvęs žalgirietis Augustine'as Rubitas.

"Dvejos paeiliui Eurolygos rungtynės Rusijoje (su Kazanės "Uniks" – 70:73 ir Sankt Peterburgo "Zenit" – 71:79 – red. past.) mus išsunkė morališkai ir fiziškai, tad šįkart neprilygome varžovams greičiu, be to, stigo energijos puolant. Jeigu ne gana nebloga gynyba, kažin ar būtume išsigelbėję", – po akistatos su Gyseno komanda kalbėjo "Bayern" strategas Andrea Trinchieri.

"Bayern" žaidėjų gretas papildė pasveikęs nacionalinės rinktinės gynėjas Andreasas Obstas.

Skirtingose pozicijose

Ispanijos žiniasklaidos duomenimis, Eurolygos klubai-akcininkai, nepatenkinti finansine situacija ir organizacijos vadovo Jordi Bertomeu darbu, pasidalijo į kelias stovyklas.

Viena grupė, kurioje yra "Žalgiris", Pirėjo "Olympiakos", Atėnų "Panathinaikos", Tel Avivo "Maccabi", Stambulo "Anadolu Efes", Milano "AX Armani Olimpia", Maskvos CSKA, pareiškė pretenzijų J.Bertomeu ir siekia jo atsistatydinimo.

Kita grupė – Madrido "Real", "Barcelona", Vitorijos "Baskonia" – tebepalaiko J.Bertomeu, o Stambulo "Fenerbahce" užėmė neutralią poziciją.

Spalio 18-ąją ir 19-ąją Barselonoje apie Eurolygos perspektyvą taip pat diskutavo "Bayern" ir Vilerbano ASVEL atstovai.

Anot dienraščio "El Mundo Deportivo", netikėčiausias – "Maccabi", "Panathinaikos" ir "Olympiakos" planas. Esą šie klubai svarsto galimybę grįžti į Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) glėbį, nors juos su Eurolyga iki 2026-ųjų sieja sutartis, kurią pažeidus tektų sumokėti 10 mln. eurų.

Vadovo kėdė – nestabili

J.Bertomeu kėdė buvo susvyravusi ir šiemet pavasarį – tuomet per Europos žiniasklaidą nuvilnijo pranešimai, kad Eurolygos vadovui pasiūlyta pasitraukti.

Tačiau "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas vėliau pareiškė, kad buvo sukurta audra arbatos stiklinėje – neva niekas neorganizuoja revoliucijos, per klubų atstovų posėdžius Atėnuose ir Barselonoje kalbų – slaptų ar atvirų – apie J.Bertomeu darbą nebuvo, Eurolyga – vieninga.

Eurolygos prezidentu J.Bertomeu tapo 2000-aisiais, šiemet jis eliminuotas iš šios organizacijos valdybos.


"Bayern"

Gynėjai, įžaidėjai: Nickas Weileris-Babbas (JAV, ūgis 196 cm), Corey Waldenas (JAV, 188 cm), Joshua Obiesie (Vokietija, 198 cm), Ognjenas Jaramazas (Serbija, 193 cm), Jasonas George'as (Vokietija, 198 cm), Andreasas Obstas (Vokietija, 191 cm), Žanas Markas Šiško (Slovėnija, 190 cm), Darrunas Hilliardas (JAV, 198 cm), Nihadas Djedovičius (Bosnija / Vokietija, 196 cm).

Puolėjai: Deshaunas Thomas (JAV, 201 cm), Vladimiras Lučičius (Serbija, 204 cm), Augustine'as Rubitas (JAV, 203 cm), Marvinas Ogunsipe (Austrija, 204 cm).

Vidurio puolėjai: Gavinas Schillingas (Vokietija, 206 cm), Othello Hunteris (JAV, 203 cm), Leonas Radoševičius (Kroatija/Vokietija, 208 cm).

Vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri (Italija).

Turnyro lentelė

1. "Barcelona"  4  0  +40

2. "AX Armani Olimpia"  4  0  +39

3. "Olympiakos"  3  1  +46

4. "Real"  3  1  +38

5. ASVEL  3  1  +10

6. CSKA  3  1  +6

7. "Zenit"  3  1  +5

8. "Fenerbahce"  2  2  +25

9. "Crvena zvezda"  2  2  +18

10. "Monaco"  2  2  +4

11. "Maccabi"  2  2  –14

12. "Baskonia"  2  2  –33

13. ALBA  1  3  –26

14. "Panathinaikos"  1  3  –33

15. "Uniks"  1  3  –37

16. "Bayern"  0  4  –20

17. "Anadolu Efes"  0  4  –23

18. "Žalgiris"  0  4  –45



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių