Quantcast

Į atlapus favoritėms kibusios klaipėdietės kausis dėl bronzos

Baltijos krepšinio lygos finalo ketverto kovos Jonavoje prasidėjo Lietuvos čempionės Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ ir vicečempionės Klaipėdos „Neptūno“ ekipos akistata. Vilnietės patvirtino favoričių statusą ir šventė pergalę 64:57.

„Nežinau ar išvis noriu kažką komentuoti. Esu nepatenkintas komandos požiūriu. Pagal galimybes sužaidėme tik pirmas kelias minutes“, - rūstavo Gitautas Kievinas. Jo vadovaujama „Kibirkštis-MRU“ ilgai vargo, kol įrodė pranašumą prieš varžoves iš uostamiesčio.

Pirmojoje dalyje vilnietės turėjo progų atitrūkti nuo „Neptūno“. Galingai startavusios jos buvo priekyje 10:2, tačiau keli varžovių prasiveržimai bei tolimi metimai greitai atstatė pusiausvyrą 10:10, o po legionierės Maisa Pereira Dias dvitaškio „Neptūnas“ pirmą sykį išsiveržė į priekį 12:10. Vilnietės atsakė spurtu ir vėl perėmė iniciatyvą. Tačiau klaipėdietės vėl žengė pirmyn 21:20.

Po sunkios pirmosios rungtynių dalies vilnietės šovė į priekį po ilgosios pertraukos. Gabrielės Šulskės vedamos Lietuvos čempionės spurtavo 16:3 ir įgijo dviženklę persvarą – 49:39. Tačiau „Neptūnas“ atsakė atkarpa 11:4 ir komandas skyrė tik vienas metimas – 50:53. Tačiau

G. Šulskės tritaškis padvigubino „Kibirkšties-MRU“ pranašumą ir sostinės ekipa atitrūko 64:57. „Kibirkšties-MRU“ komandai nesutrukdė ir 24 prarasti kamuoliai, „Neptūno“ krepšininkės suklydo tik 13 kartų.

G. Šulskė iš viso pelnė 20 taškų, atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas, 5 kartus suklydo ir surinko 18 naudingumo balų. „Neptūnui“ Agnė Černeckytė įmetė 18 taškų, bet mačo nebaigė dėl kojos skausmų.

Sostinės komandai Justina Miknaitė pelnė 15 taškų, Gerda Raulušaitytė 9, Camille Droguet 8. „Neptūnui“: Agnė Černeckytė 18, Maisa Pereira Dias 12, Andra Gabalytė 10.

„Merginas galiu pagirti už kovingumą. Gaila, kad lemiamais momentais nepasinaudojome progomis, pametėme galvą, labai nekrito metimai“, - teigė „Neptūno“ žaidžiančioji trenerė  Andra Gabalytė.

„Bandysim įkąsti varžovėms finale“, - pažadėjo G. Šulskė. Vilnietės finale sekmadienį 17 val. kausis su latviškos poros - Rygos TTT ir RSU nugalėtoja. Klaipėdiečių 14 val. laukia susitikimas dėl bronzos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių