Quantcast

„Neptūne“ sparnus išsiauginęs G. Masiulis laukia pokalbio su „Žalgirio“ vadovybe

Nuomos pagrindais pastarąjį sezoną Klaipėdos „Neptūno“ gretose praleidęs Gytis Masiulis pasiuntė rimtą signalą Kauno „Žalgirio“ ekipai.

Palikęs konkurencingą Šarūno Jasikevičiaus išrikiuotą sudėtį, 21-erių kaunietis uostamiestyje tapo viena kertinių Kazio Maksvyčio stumdomų figūrų „Neptūno“ gretose.

Nė vieno sezono mačo nepraleidęs jaunasis talentas, gavus daugiau žaidimo laiko, savo statistinius rodiklius LKL pakėlė dvigubai bei lygos sprendimu buvo pripažintas geriausiu jaunuoju lygos (iki 21 metų) krepšininku.

„Man padėjo labai daug dalykų, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė G. Masiulis. – Iš pradžių tai, kad Kazys (Maksvytis) mane norėjo matyti komandoje, tai man suteikė nemažai pasitikėjimo. Komandai pavyko išlaikyti branduolį ir vienybę viso sezono metu, net kai mums buvo sunku.“

2017-2018 m. sezone „Žalgirio“ gretose rinkęs po 5,1 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 6,7 naudingumo balo per 12 minučių, šįmet „Neptūne“ jis fiksavo 11,2 taško, 5,4 atkovoto kamuolio bei 14,1 naudingumo balo statistiką.

Pagal pastarąjį rodiklį G. Masiulis su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionieriumi Yannicku Franke dalijosi 9-10 vietas visoje lygoje. 207 cm ūgio atletas balandį neturėjo sau lygių bei tapo naudingiausiu mėnesio krepšininku.

Atkrintamosiose varžybose sužvėrėjęs sunkusis krašto puolėjas vidutiniškai įmetė po 15,3 taško, sugriebė po 5,4 kamuolio ir rinko po 17,9 naudingumo balo.

Bronzinės serijos starte su Panevėžio „Lietkabeliu“ G. Masiulis surengė dominuojantį pasirodymą, kai per 27 minutes sumetė 33 taškus, atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 11 pražangų ir surinkęs 46 naudingumo balus pagerino Gintarui Einikiui priklausiusį atkrintamųjų varžybų efektyvumo rekordą (45 balai).

Kas G. Masiuliui išaugino dar didesnius sparnus kritiniu sezono metu?

„Galbūt man reikėjo labiau priprasti prie naujos sistemos, prie to paties išvažiavimo iš Kauno. Atsirado atkrintamųjų varžybų režimas, kai kiekvienose rungtynėse supranti, kad jos yra lemiamos, jos gali būti paskutinės ir tai mane labiau motyvavo, padėjo geriau žaisti“, – dėstė su „Neptūnu“ bronzinį finalą 3-0 laimėjęs G. Masiulis.

Progresuojantį „Žalgirio“ globojamo aukštaūgio potencialą sezono viduryje įvertino ir Dainius Adomaitis, suteikęs jam šansą parodyti save Lietuvos rinktinės kontekste atrankos į pasaulio čempionatą metu.

Trejose iš ketverių atrankinių rungtynių aikštėje pasirodęs G. Masiulis vidutiniškai per 14 minučių fiksavo 6,3 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio rodiklius.

Užsirekomendavusio jaunuolio pavardė ketvirtadienį nugulė ir tarp pajėgiausių 24 šalies krepšininkų, kurie buvo įtraukti į pirminį rinktinės sąrašą dėliojant komandos kontūrus pasiruošime Kinijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.

„Paaugau kaip asmenybė ir kaip krepšininkas, – sezono „Neptūne“ privalumus tinklalapiui „BasketNews.lt“ vardijo G. Masiulis. – Iš tikro tapau labiau savarankiškas ir tuo labai džiaugiuosi. Labiau sustiprėjau fiziškai, dabar jau taip lengvai priešininkai nebestumdo manęs baudos aikštelėje.

Aišku, ties tuo dar reikia dirbti ir tam turėsiu visą vasarą. Iš tikro viską pagerinau, turėjome daug papildomų treniruočių su treneriais, ateidavo jaunimas, dirbdavome ir, manau, tas davė savų vaisių.“

G. Masiulio vedamas „Neptūnas“ prabėgusiame LKL sezone vienintelis sugebėjo įveikti „Žalgirį“ net tris kartus per keturis susitikimus. Sėkmingai savo potencialą demonstravęs jaunasis krepšininkas kiekvienose rungtynėse kauniečiams atseikėdavo po 10 taškų, atkovodavo po 5,8 ir perimdavo po 2 kamuolius bei rinkdavo po 14,5 naudingumo balo.

Kauniečių gretose šį tarpsezonį priekinė linija atsinaujins iš pagrindų, mat komandą paliko Brandonas Daviesas ir Aaronas White’as, sutartis baigiasi su Antanu Kavaliausku. Visgi ar G. Masiulis vėl sulauks šanso išmėginti save „Žalgiryje“, su kuriuo jis turi iki 2022-ųjų galiosiantį kontraktą, kol kas lieka neaišku. Artimiausiu metu abi pusės sėsis pokalbiui.

„Labai daug nemąsčiau dėl kito sezono. Šį sezoną gavau aibę žaidimo laiko ir tuo esu labai patenkintas. Dėl kito sezono reikės peržiūrėti visus pliusus ir minusus. Negaliu pasakyti, kaip bus, dar labai anksti.

Šiemet toje pačioje Čempionų lygoje dar nedemonstravau labai solidaus žaidimo ir manau, kad dar turiu daug ką ten įrodyti. Apie Eurolygą dar labai sunku kalbėti“, – sakė G. Masiulis, ČL vidutiniškai rinkęs po 6,8 taško ir 3,1 atkovoto kamuolio per 17 žaidimo minučių.

„Žalgirio“ talentas taip pat yra pateikęs paraišką dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje, tačiau galutinis sprendimas dėl dalyvavimo nėra priimtas. Apsispręsti kartu su savo atstovais jis turės iki birželio 10-osios.

G. Masiulio vasaros planas – individualus darbas Lietuvoje su „Žalgirio“ fizinio rengimo treneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių