Quantcast

„Nematoma komanda“: naujas filmas praskleidžia Kauno „Žalgirio“ užkulisius

  • Teksto dydis:

Internete paskelbtas ir socialiniuose tinkluose plintantis naujas trumpo metražo filmas apie Kauno „Žalgirį“ pirmą kartą iš arti parodo, ko nemato paprasti sirgaliai. „Nematoma komanda“ – tai 10 minučių trukmės filmas apie žmones, kurie „Žalgiriu“ rūpinasi už sporto aikštelių ribų, todėl dažniausiai lieka nepastebėti. Kas vyksta arenoje likus parai iki rungtynių ir kokius darbus atlieka šimtai „nematomų“ žmonių, sudarančių didžiąją „Žalgirio“ komandą?

„Nematoma komanda“ – tai 10 minučių trukmės filmas apie žmones, kurie „Žalgiriu“ rūpinasi už sporto aikštelių ribų, todėl dažniausiai lieka nepastebėti. Kas vyksta arenoje likus parai iki rungtynių ir kokius darbus atlieka šimtai „nematomų“ žmonių, sudarančių didžiąją „Žalgirio“ komandą?

„Dauguma sirgalių nesunkiai išvardintų 12 krepšinio komandos narių ir trenerių pavardes, tačiau dažnu atveju jie net neįsivaizduoja, kad prie „Žalgirio“ rezultatų kasdien prisideda beveik šimtas darbuotojų, o per rungtynes arenos svečiais rūpinasi daugiau nei 300 žmonių. Būtent jų atsidavimas sukuria pagrindą Kauno „Žalgiriui“, kurio pasiekimais džiaugiasi milijonai sirgalių“, – taip filmo idėją pristato Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Pasak P.Motiejūno, per Kauno „Žalgirio“ gyvavimo dešimtmečius komandoje pasikeitė šimtai krepšininkų, dešimtys trenerių ir ne viena sirgalių karta – jas jungia bendra aistra mylimam sporto klubui.

„Kad krepšininkai galėtų treniruotis ir rungtyniauti tinkamomis sąlygomis, o žiūrovai  „Žalgirio“ arenoje mėgautųsi tikru sporto šou, daugybė „nematomų“ žmonių rūpinasi režisūra, scenografija, garsu, techninėmis sąlygomis, rungtynių transliacija, taip pat partnerystėmis, finansavimu, rinkodara, reklama ir – be abejo – tūkstančiais arenos svečių, – pasakoja „Žalgirio“ vadovas. – Sklandžiai suderinti daugybės darbuotojų veiksmus ir planuoti organizacijos strategiją mums padeda sprendimas organizuoti veiklą kaip pažangiausiose verslo įmonėse. Pradėjome taikyti Lean – efektyvios vadybos sistemą, padedančią kruopščiai suplanuoti „Žalgirio“ veiklą ilgiems metams ir kasdien vertinti, ar tinkamai judame iškeltų tikslų link. Nuolat stebime dešimtis skirtingų veiklos rodiklių, atspindinčių kiekvieno padalinio ir veiklos efektyvumą. Į šį darbą įsitraukė visi „Žalgirio“ organizacijos žmonės.“

P.Motiejūnas pasakoja, kad per dešimt minučių neįmanoma parodyti visko, ko nemato sirgaliai.

„Tačiau tikimės, kad filmui pavyko perteikti bendrą dvasią, kuria gyvena kiekvienas su „Žalgiriu“ susijęs žmogus – nuo apsaugos darbuotojo ir barmeno iki komandos vadovybės ir, be abejo, pačių krepšininkų“, – sako P. Motiejūnas.

Filmas kurtas bendradarbiaujant Kauno „Žalgirio“, „Lean LT“ ir kūrybinės „Wide Wings“ komandoms. „Nematomą komandą“ galima peržiūrėti Kauno „Žalgirio“ klubo „YouTube“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių