Quantcast

NBA vėl drebina krepšinio pasaulį: žaidėjai privalės nešioti specialius sensorius

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir vėl žeria naujoves. JAV sporto banginis ESPN skelbia, jog nuo sausio 7-osios lyga planuoja žaidėjams ir daugeliui komandos darbuotojų uždėti jutiklius, kurie juos lydėtų per visą komandos organizuojamą veiklą ne rungtynių metu.

 

Pagal ESPN gautą atskirą lygos atmintinę teigiama, kad jutikliai fiksuos sąveikos su asmeniu atstumą ir kontakto trukmę. Tai, NBA nuomone, padės atlikti kontaktų atsekamumą teigiamo koronaviruso atvejais.

Skelbiama, jog programos bandymų laikotarpis prasidėjo gruodžio 23 dieną ir tikimasi, kad bus įgyvendintas sausio 7-ąją.

Jei šis pakeitimas įsigaliotų, žaidėjams, treneriams bei klubo darbuotojams reikėtų dėvėti „Kinexon SafeZone“ kontaktinius jutiklius tokiose vietose, kaip komandos lėktuvas, autobusas, treniruočių bazė ir keliaujant iš darbo į savo namus.

Jei žaidėjai nedėvės sensorių, bus baudžiami, tačiau bausmė kol kas nenurodyta.

Skelbiama, jog krepšininkai neprivalėtų dėvėti prietaiso rungtynių metu ar viešbutyje.

Norėdami išlaikyti žaidėjų privatumą, sveikatos apsaugos pareigūnai pabrėžė, kad, jutikliai nefiksuoja GPS buvimo vietos ir suaktyvės tik tada, kai kitas asmuo priartės iki šešių pėdų atstumo.

Vienas sveikatos priežiūros pareigūnas, susipažinęs su situacija, pažymėjo, kad jutikliai turėtų padėti nustatyti, kuriems žaidėjams ar darbuotojams gali prireikti karantino.

„Mes nenorime, kad reiktų be reikalo karantine laikyti žmogų, kuriam to nereikia“, – anonimiškai pasisakė vienas pareigūnas.

Šios pastangos yra NBA, žaidėjų sąjungos ir medicinos pareigūnų bendradarbiavimas, o dalyvaujantys pareigūnai mano, kad tai turėtų padėti žaibiškai užkirsti viruso plitimą.

„Mes tikimės, kad jis taip pat gali būti naudojamas ne tik esant tam tikriems atvejams, bet ir aktyviai bandant sumažinti kontaktus prieš faktą,“ – sakė NBA vyresnysis viceprezidentas Davidas Weissas.

Spekuliuojama, jog šis naujas būdas apsaugoti žaidėjus nuo koronaviruso gali turėti spragų ir nebūti pilnai išpildytas. Tačiau vienas iš specialistų ramina, jog laisvalaikiu krepšininkai sensorių nešiotis neprivalės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių