Quantcast

Per NBA rungtynes – žinutės dėl Honkongo ir Tibeto laisvės

  • Teksto dydis:

Grupė NBA sirgalių apsivilko išskirtinius marškinėlius, atsinešė plakatus ir skanduotėmis išreiškė paramą Honkongui ir Tibetui per pirmąsias „Brooklyn Nets“ rungtynes, komandai grįžus iš Kinijos.

Aistruoliai sėdėjo visiškai greta „Nets“ krepšininkų suolelio „Barclays Center“ arenoje per 107:123 pralaimėtas rungtynes „Toronto Raptors“ savaitgalį.

Tai buvo pirmasis „Nets“ pasirodymas JAV grįžus iš Kinijos, kur Šanchajuje ir Šenzene komanda sužaidė ikisezonines rungtynes su „Los Angeles Lakers“.

Tie mačai nebuvo rodomi Kinijos televizijų, nes NBA ir kinų valdžios santykiai tapo įtempti po „Houston Rockets“ generalinio vadybininko Darylo Morey „Twitter“ žinutės, kuria jis išreiškė paramą dėl demokratijos kovojantiems Honkongo protestuotojams.

Brukline vienas plakatas buvo skirtas LeBronui Jamesui ir „Nets“ savininkui Jose Tsai, vienam Kinijos kompanijos „Alibaba“ įkūrėjų, kurie kritikavo D.Morey dėl žinutės.

„Nets“ gynėjas Kyrie Irvingas teigė suprantantis, kodėl protestuotojai atėjo į rungtynes.

„Manau, kad kalbant apie bendruomenes pasaulyje, daug žmonių stotų už taiką planetoje, – sakė K.Irvingas. – Valdžia įsitraukia ar daro įtaką skirtingoms bendruomenėms skirtingais būdais. Realybėje mūsų darbas yra stovėti už savo įsitikinimus. Aš suprantu, kad Honkongas ir Kinija turi nesutarimų, bet Amerikoje taip pat užtenka įvairių įvykių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių