Quantcast

NBA biržoje vėl nuskambėjo lietuviška pavardė: žalgiriečio prireikė „Barcelonai“ ir „Knicks“

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje vėl nuskambėjo lietuviška pavardė – Niujorko "Knicks" klubas pasirinko 20-metį 193 cm ūgio Roką Jokubaitį.

Liks Ispanijoje?

Buvusį Kauno "Žalgirio" žaidėją "Knicks" pakvietė NBA naujokų biržos antrame rate 34-uoju šaukimu.

Aukštesnėse pozicijose yra buvę tik Jonas Valančiūnas (5), Domantas Sabonis (11), Žydrūnas Ilgauskas (20), Donatas Motiejūnas (20), Arvydas Sabonis (24) ir Linas Kleiza (27).

"Svajonę žaisti NBA turi turbūt kiekvienas krepšininkas. Smagu, kad žmonės kažką manyje mato. Psichologiškai tokie dalykai kartais gali pakišti koją, bet stengiuosi stipriai nereaguoti, nes reikia dirbti savo darbą ir rezultatai ateis. Viskam savas laikas", – yra sakęs R.Jokubaitis.

Iš Mažeikių kilęs krepšininkas šiemet liepą pasirašė ketverių metų sutartį su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama "Barcelona".

Reikia dirbti savo darbą ir rezultatai ateis. Viskam savas laikas.

Jeigu "Knicks" pasikvies R.Jokubaitį į komandą šį sezoną, tada išpirką už žaidėją gaus "Žalgiris".

"Mūsų pozicija tokia: norime, kad jis liktų Barselonoje. Jei NBA biržoje Rokas bus pašauktas labai anksti, vadinasi, klubas norės jį matyti žaidžiantį lygoje kiek įmanoma greičiau. Jeigu taip nutiks, mums teks atlikti tam tikrų korekcijų, nors aš tikiuosi, kad Rokas liks su mumis", – teigė Š.Jasikevičius.

Vokietis – aštuntas

NBA naujokų biržoje pirmu šaukimu į Detroito "Pistons" ekipą buvo pakviestas 19-metis 203 cm ūgio įžaidėjas Cade'as Cunninghamas.

Antras ir trečias šaukimai taip pat teko amerikiečiams – 19-mečiui 198 cm ūgio gynėjui Jalenui Greenui (jį pasirinko Hjustono "Rockets") bei 20-mečiui 213 cm ūgio vidurio puolėjui Evanui Mobley (jo laukia Klivlando "Cavaliers").

Trofėjai: R. Jokubaitis su "Žalgiriu" iškovojo tris Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempiono žiedus. / Evaldo Šemioto nuotr.

Artūro Karnišovo vadovaujamas Čikagos "Bulls" klubas pasirinko 21-erių 196 cm ūgio įžaidėją Ayo Dosunmą.

Aukščiausioje pozicijoje iš europiečių buvo 19-metis 205 cm ūgio puolėjas vokietis Franzas Wagneris – jį aštuntu šaukimu pakvietė Orlando "Magic".

16-as kvietimas teko 19-mečiui 208 cm ūgio turkui Alperenui Sengunui (vyks į "Rockets"), 23-iasis – afrikiečių kraujo turinčiam Ispanijos atstovui 19-mečiui 203 cm ūgio Usmanui Arubai (į "Rockets"), 30-asis – 20-mečiui 211 cm ūgio ispanui Santi Aldamai (į Memfio "Grizzlies").

NBA čempionas Milvokio "Bucks" klubas paskutiniu – 60-uoju – šaukimu išsirinko 2019–2020 m. sezoną Kėdainių "Nevėžyje" žaidusį 22-ejų 203 cm ūgio graiką Georgiosą Kalaitzakį. "Bucks" ekipai atstovauja Graikijos ir Nigerijos pilietybes turintys broliai Giannis ir Thanasis Antetokounmpo.

J.Valančiūnas – į "Pelicans"

Naujam sezonui NBA komandos pradės ruoštis rugsėjo 28-ąją, o čempionatas startuos spalio 19-ąją.

J.Valančiūnas vilkės jau ne "Grizzlies", o Naujojo Orleano "Pelicans" marškinėlius – Memfio klubas iškeitė lietuvį į 211 cm ūgio vidurio puolėją Steveną Adamsą ir 185 cm ūgio gynėją Ericą Bledsoe.

Praeitą sezoną "Grizzlies" su J.Valančiūnu nužygiavo iki Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų pirmo etapo, kur 1:4 nusileido Jutos "Jazz" krepšininkams.

"Pelicans" ekipa Vakarų konferencijoje po reguliaraus sezono užėmė 11-ą vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko. Vienas šios komandos lyderių buvo 21-erių 201 cm ūgio Zionas Williamsonas (vid. 27 taškai per rungtynes ir vid. 27,17 naudingumo balo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių