Quantcast

Naujos karjeros stotelės ieškantis M. Lukauskis: noro yra, darbo – ne

Mindaugas Lukauskis „Bucket Summer League“ turnyre Kėdainiuose demonstravo tokį žaidimo lygį, kad jaunesniems komandos kolegoms bei priešininkams kartais atvipdavo žandikauliai. Tiesa, vis dar puikios formos krepšininkas artėjant sezonui priverstinai turi pristabdyti apsukas.

Didžioji dalis Lietuvos krepšinio lygos klubų jau pradėjo pasiruošimo sezonui stovyklas, tačiau 41-erių 198 cm ūgio M. Lukauskis artėjantiems metams dar nėra pasirašęs kontrakto.

„Noro yra, darbo – ne“ – tinklalapiui basketnews.ltw teigė M. Lukauskis.

Per 8-erias sužaistas rungtynes „Bucket Summer League“ turnyre M. Lukauskis rinko po 12,6 taško, nusiėmė po 5,1 ir perėmė po 2 kamuolius bei atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Puikiai vasarą ant Kėdainių arenos parketo rungtyniavęs žaidėjas savo gerą formą aiškina pasiruošimu ir duotybėmis iš artimųjų ar dangaus.

„Jau beveik pilni du mėnesiai, kai sportuoju. Aš manau, kad daug faktorių nulemia tą formą. Ir priežiūra, ir papildomas sportavimas, genetika gal. Kas iš tėvų paveldėta, gal iš senelių kažkas, kas Dievo duota“, – teigė M. Lukauskis.

Darbo etikos krepšininkas neišsižadėjo ir sezoną bei gyvenimą pristabdžius karantinui. Nors prisipažįsta, kad pirmomis savaitėmis prisiversti sportuoti buvo sunku, daugiau laiko užėmė kūno ilsinimas, vėliau viskas susidėliojo į įprastą tarpsezoninį režimą.

„Pati pradžia tai buvo toks lengvas šokas, kai čia viskas įvyko taip greitai ir netikėtai. Pradžioje, kokią savaitę, namuose su žmona ir sūnumi pasportuodavome. Prienų klubo fizinio rengimo treneris buvo tokią programėlę padaręs, pratimukų visokių. Bet tas sportas ilgai nesitęsė, paskui smegenys įsijungia, kad sezonas baigtas ir jis nebus pratęstas.

Kita vertus, automatiškai gavosi tokia situacija, kaip ir po kiekvieno sezono galo – aš vieną mėnesį nesportuoju. Tai nereiškia, kad guliu, valgau ir nieko daugiau nedarau. Ne, aš laiką leidžiu aktyviai, tiesiog nesportuoju. Paskui, po to mėnesio, jau pradedu aktyviai sportuoti, ruoštis sezonui. Ir taip kiekvienais metais“, – pasakojo veteranas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių