Quantcast

Naujasis „Žalgirio“ treneris: mano anonimiškumas Kaune neegzistuoja

  • Teksto dydis:

Vasarą prie Kauno „Žalgirio“ vairo stojęs Martinas Schilleris žiniasklaidos dėmesio sulaukia ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje. 38-erių specialistas davė interviu basketball.de tinklalapiui, kuriam papasakojo apie savo krepšinio filosofiją bei krepšiniu gyvenantį Kauną.

Lietuvos čempionai apie Šarūno Jasikevičiaus įpėdinį Kaune paskelbė liepos 14-ąją, o pats M. Schilleris atskleidė daugiau detalių apie atvykimą į Eurolygos klubą.

„Mane rado per skautingo sistemą, kurią „Žalgiris“ naudoja ne tik žaidėjams, bet ir treneriams. „Žalgirio“ skautai stebėjo G lygą, kurią laimėjau su Solt Leik Sičio „Stars“. Jie ieškojo jauno trenerio, kuris būtų įpratęs žaisti pagal panašų tvarkaraštį kaip Eurolygos“, – „basketball.de“ pasakojo M. Schilleris.

Nors M. Schilleris Lietuvoje dar rimtų išbandymų rungtynėse neturėjo, iškart pastebėjo skirtumų tarp JAV ir Europos krepšinio.

„Čia yra žaidžiamas daug fiziškesnis žaidimas, nes taisyklių traktavimas tai leidžia. Tiesa, čia žaidėjai yra mažiau atletiški ir šie aspektai pakeičia žaidimą taktiškai“, – kalbėjo austras.

„Žalgirio“ strategas tikino, kad jau diegia savo žaidimo filosofiją Kaune, tačiau atskleidė, jog susiduria su tam tikrais sunkumais.

„Per pastaruosius trejus metus išmokau, jog jei prie gero žaidėjo ateina pagalba, jis turi atlikti perdavimą, o komandos draugas deda iš viršaus. G lygoje viskas vyksta virš lanko, o Europoje yra kitaip. Būtent šis aspektas keičia mano darbą, ypač su aukštaūgiais ir jų išsidėstymu aikštėje“, – aiškino M. Schilleris.

Draugiškose rungtynėse žalgiriečiai jau parodė savo pajėgumą puolime, tačiau žaidime nepamirštama ir gynyba. M. Schilleris per karjerą G lygoje pasižymėjo kaip agresyvios gynybos šalininkas.

„Pastaruosius du sezonus mes geriausiai gynėmės G lygoje. Galvoju, kad negalime gintis pasyviai ir tiesiog laukti varžovų klaidų, o turime jas provokuoti“, – teigė specialistas.

Per draugiškas rungtynes „Žalgiris“ puolime tiesiog spindi ir vidutiniškai renka po 98,7 taško, o M. Schilleris paaiškino savo žaidimo filosofiją varžovų aikštės pusėje.

„Yra trenerių, kurie žaidime naudoja daug derinių, bet, mano nuomone, dėl to kenčia atakų išpildymas. Mano filosofija yra ta, jog turime atakuoti varžovus susikūrus pranašumus, taip pat greitai išnaudoti taktinius pranašumus“, – tikino M. Schilleris.

Kaune jau beveik mėnesį gyvenantis M. sSchilleris spėjo pastebėti, ką šiam miestui reiškia krepšinis.

„Nors dar nežaidėme rungtynių, mano anonimiškumas mieste neegzistuoja ir esu atpažįstamas. „Žalgiris“ Kaune yra labai gerbiamas, o krepšinis Lietuvoje yra šalies pasididžiavimas“, – baigė specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių