Quantcast

Mūšiui Belgrado tvirtovėje pasitelks ir naujus ginklus

Vos du klubai šį sezoną pasiekė pergalę Belgrado „Štark“ arenoje. Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą sieks tapti trečiuoju. Tik tokia rungtynių su „Partizan“ baigtis paliktų realesnių šansų kabintis į Eurolygos įkrintamąsias varžybas.

Prisiminė istoriją

Praeitą savaitę gražia pergale prieš Stambulo „Fenerbahce“ savo sirgaliams nuotaiką praskaidrinę žalgiriečiai – vis dar Eurolygos turnyro lentelės apačioje.

Situacija prieš šiandienos susitikimą Belgrade atrodo dar įdomesnė, nes „Partizan“ taip pat yra ant įkrintamųjų varžybų slenksčio, tad galima sakyti, kad mūšis Serbijoje vyks dėl dviejų taškų.

Pirmo rato kaktomušą Kaune 93:85 laimėjo Željko Obradovičiaus auklėtiniai. Andrea Trinchieri, prieš kelis sezonus pats treniravęs „Partizan“ ekipą, neslepia, kad sieks serbams atsakyti tuo pačiu.

Belgrade strategui padės naujasis jo asistentas Massimiliano Menetti. Emilijos Redžo mieste trenerio karjerą pradėjusiam M. Menetti „Žalgirio“ vardas gerai žinomas nuo jaunystės. Anot 50-mečio italo, jiedu su A. Trinchieri stebėdavo žalgiriečių dvikovas Europos klubų turnyruose su Italijos krepšinio legendos Dino Meneghino vedama Milano ekipa.

„Kai buvome jauni, sekdavome tuos Milano „Tracer“ ir „Žalgirio“ mūšius. Tai buvo legendinės dvikovos tarp Arvydo Sabonio ir D. Meneghino. Be to, esu treniravęs labai daug lietuvių, kurie beveik visi yra žaidę „Žalgiryje“, – žiniomis apie naują darbovietę dalijosi pašnekovas.

Nors kartu viename klube M. Menetti ir A. Trinchieri iki šio dar nebuvo dirbę, italai vienas kitą pažįsta vienus metus. Trenerių pažintis užsimezgė nuo incidento krepšinio aikštėje.

„Pažintis prasidėjo nuo didžiulio kivirčo per rungtynes, kai žaidė mūsų komandos. Vėliau žingsnis po žingsnio sukūrėme tvirtą ryšį. Tai nėra ryšys, grįstas vien tik bičiulyste, – gerbiame vienas kitą kaip kolegos, treneriai. Žiūrėsime, kaip bus dabar. Tikiuosi, kad mano patirtis ir entuziazmas padės šiam specialistų štabui“, – vylėsi M. Menetti.

Kolegos: A. Trinchieri (kairėje) ir M. Menetti profesinė pažintis užsimezgė nuo kivirčo per krepšinio varžybas. / zalgiris.lt nuotr.

Pasirengę kentėti

Kad naujasis asistentas bus naudingas, neabejoja ir A. Trinchieri.

„Per pirmas dvi savaites supratau, kad štabe turime vietos treneriui. Yra varžovų skautingas, pasirengimas rungtynėms, bet reikia dirbti ir individualiai su žaidėjais. Maxas turi daug vyriausiojo trenerio patirties, anksčiau 15 metų dirbo asistentu, pastaruosius dešimt – vyriausiuoju treneriu. Dabar mūsų štabe visi turės žaidėjų grupes, su kuriomis dirbs, ir visi turės varžovų komandas, kurias analizuos. Taip išnaudosime visą savo štabo talentą“, – aiškino „Žalgirio“ vedlys.

A. Trinchieri pabrėžė puikiai žinąs, kas žalgiriečių laukia Belgrade.

„Pažįstu daugybę žaidėjų ir „Partizan“ klubo darbuotojų. Ten atmosfera panaši kaip ir „Žalgirio“ arenoje. Bus sunku ne tik dėl sirgalių, bet ir varžovų pajėgumo. Jie yra labai gera komanda, turinti ūgio, atletiškumo ir patirties. Privalėsime kentėti“, – sakė vairininkas.

A. Trichieri pripažino, kad statistiškai „Partizan“ yra tarp Eurolygos puolimo lyderių, nors ir neturi pačios aukščiausios priekinės linijos.

„Jie turi žaidėjų branduolį, kuris jau ilgai dirba su tuo pačiu treneriu. Jie žaidžia kokybišką krepšinį, visada priima teisingus sprendimus aikštėje, meta gerus metimus. Be to, jie turi pakankamai aukšto ūgio gynėjų, gali žaisti tiek žemu, tiek aukštu penketu. Be to, jų gretose žiba Kevinas Punteris, kurį visoje Eurolygoje yra turbūt sunkiausia uždengti“, – svarstė italas.

Apie savus – lakoniškai

– „Partizan“ vienas lyderių K. Punteris daro didžiulę įtaką žaidimui ne tik pelnomais taškais. Kaip įmanoma sustabdyti šį amerikietį?

– Iš tokių žaidėjų nieko negalima atimti. Jie pasižymi stipriu charakteriu, jų komandos draugai taip pat tai žino, o treneris sukūrė žaidimo schemas, kuriose jis gali spindėti. K. Punteris – modernaus combo gynėjo prototipas. Shane'as Larkinas, Vasilije Micičius ar K. Punteris – žaidėjai, panašūs savo mentalitetu, jie visada taikosi į finalo ketvertą. Madrido „Real“ veteranas Sergio Llullas irgi tokio paties tipo krepšininkas.

– Ar jūsų treniruojamas K. Evansas artėja prie to lygio?

– Nemėgstu kalbėti apie savo žaidėjus. Visi žinome, ką Keenanas gali padaryti. Man jį treniruoti buvo staigmena, nes kartais jis atrodo labai tylus, bet kalba veiksmais. Man tai patinka.

– Kaip buvęs „Partizan“ treneris, kokio sutikimo tikitės Belgrade?

– Nieko nesitikiu, vykstu mėgautis kiekvienu momentu šiame mieste.

– Ar visi žalgiriečiai pasirengę žaisti?

– Turime smulkių problemų. Antai Edmondas Sumneris nežaidė Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynių su Vilniaus „Wolves“. Žiūrėsime, kaip viskas bus penktadienį. Sakyčiau, vyksta įprasti dalykai, bet komandos sportinė forma dar ne šimtaprocentė.


Turnyro lentelė

1. „Real“  19  3  +213

2. „Barcelona“  15  7  +69

3. „Virtus“  15  7  +21

4. „Panathinaikos“  14  8  +109

5. „Fenerbahce“  13  9  +29

6. „Olympiakos“  12  10  +50

7. „Monaco“  12  10  +36

8. „Baskonia“  12  10  -9

9. „Maccabi“  12  10  -43

10. „Valencia“  11  11  +14

11. „Partizan“  11  11  -10

12. „Crvena zvezda“  9  13  +33

13. „Emporio Armani“  9  13  +31

14. „Bayern“  9  13  -60

15. „Anadolu Efes“  9  13  -67

16. „Žalgiris“  8  14  -39

17. ALBA  4  18  -194

18. ASVEL  4  18  -183



NAUJAUSI KOMENTARAI

po dvieju

po dvieju portretas
kelinuku matos jog senukai ir silpnuciai pavargo ,tad 2 kelinuke ,nuo Žalgirio tols žvaigžde rusiska
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių