Quantcast

Mirė legendinis sporto komentatorius V. Janiūnas

Lietuvos sporto bendruomenę pasiekė liūdna žinia – eidamas 80-uosius metus anapilin iškeliavo žurnalistas ir sporto komentatorius Vladas Janiūnas.

Istoriniai Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA susitikimai neatmenami be žurnalisto balso. Prieš tris dešimtmečius V. Janiūnas buvo pagrindinis ir svarbiausias tų laikų krepšinio komentatorius, pasakojęs apie svarbiausias dvikovas.

Krepšinio komentatorius Linas Kunigėlis apie skaudžią žinią pranešė per BTV kanalą, vykstant Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ susitikimui LKL čempionate.

V. Janiūnas gimė 1941 metais Rokiškyje, baigė Lietuvos kūno kultūros institutą, dirbo mokytoju Garliavos vidurinėje mokykloje, treneriu – Kauno krepšinio mokykloje.

1978-1993 metais dirbo LRT sporto komentatoriumi, vėliau buvo FBK „Kauno“ direktoriaus pavaduotoju, laikraščių „Lietuvos žinios“ ir „Sportas“ sporto redaktoriumi.

V. Janiūnas nuo 2001-ųjų iki 2019-ųjų dirbo Kauno Gedimino sporto ir sveikatingumo gimnazijos direktoriumi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Puikus buvo komentatorius. Komentavo ir Vilniaus Žalgirio futbolo rungtynes, gražiausiais jo laikais. Paskutinį kartą teko kalbėtis 2009 m. rudenį per Kauno futbolo akademijos aikštyno atidarymą. Bet kad iki 79 m. dirbo mokyklos direktoriumi, tai šiek tiek keista. Gaila žmogaus. Išeina gražiausios Lietuvos sporto epochos žmonės. Juk jis, greičiausiai, ir Kauno Granito rungtynes komentavo. Amžiną atilsį. Ilsėkis ramybėje.

...

... portretas
arogantiškas buvo žmogus

ZALGRYBIS

ZALGRYBIS portretas
JO ROBERTUI PETRAUSKUI KUOMENTUOT TIK KAIMO MOMANDAS JAM TOLI IKI VLADO JANIUNO KOMENTAVIMO
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių