Quantcast

Mače su „Žalgiriu“ susitraumavo du „Pieno žvaigždžių“ žaidėjai

Po pralaimėtų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynių (70:99) Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Mantas Šernius pranešė, kad mačo metu susižeidė du žaidėjai.

Žygimantas Skučas ir Simas Jarumbauskas sekmadienio susitikime patyrė traumas, tad negalėjo tęsti rungtynių.

„Susitraumavo du žaidėjai, todėl rungtynių pabaiga buvo ne tokia, kokią kiekvienas treneris norėtų matyti, – po mačo traumų situaciją komentavo Šernius. – Tikiuosi, kad iki kitų rungtynių jie atsigaus.“

S. Jarumbauskas per 7 minutes spėjo pelnyti 2 taškus, o Skučas sužaidė 25 minutes ir surinko 6 taškus, 5 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

„Šiandien „Žalgirio“ veidas buvo toks, koks turėtų būti Eurolygoje, – pridūrė jis. – Mums tai nepadėjo, nes nuo pat pirmų minučių jie buvo pikti. Gynyboje mums buvo tikrai sunku, nes uždusome. Manau, kad tai gera pamoka, kaip reikia pradėti rungtynes ir pajusti, kas yra Eurolygos gynybos sprendimai. Antroje pusėje atsitiesėme ir galėjome tą pabaigą padaryti labiau intriguojančią, bet vėl nesusikalbėjimas tarp žaidėjų.“

– Treneri, kaip Randy Culpepperiui sekasi įsilieti į komandą?

– Dar komanda turi prie jo prisitaikyti, kai jis žaidžia gynyboje. Jam nelengva nulaikyti „Žalgirio“ aukštesnius ir tvirtesnius žaidėjus. Mūsų rotacija nėra didelė, todėl turime prie to prisitaikyti. Turime ginklą, kuris esant reikalui, gali nulemti pergalę arba pralaimėjimą.

– Ar ieškoma komandoje papildymo?

– Taip, ieškome.

– Sakėte, kad blogai pradėjote mačą. Ar tai lėmė „Žalgirio“ įspūdingas tritaškių pataikymas, ar jūsų klaidos gynyboje?

– Jų greitis puolime. Mes nespėdavome įvertinti situacijų. Pataikius pirmąjį metimą, (Karoliui) Lukošiūnui atsirišo rankos. Mes turime dengti jį daug arčiau. Neįvertinome ir dėl to kiti žalgiriečiai irgi išskleidė sparnus. Juos reikia laikyti arti.

– Ar komanda tapdavo energingesne, kai Paulius Danisevičius būdavo aikštėje?

– Markellas žaidė pirmąsias rungtynes su „Žalgiriu“. Kiekvienam krepšininkui žaidžiant tokias rungtynes yra daug pokalbių viduje. Tai tiesiog jį reikėjo nuraminti, o jo antras išėjimas buvo kur kas geresnis. Žinojo, kokių greičių tikėtis, kaip komandai vadovauti ir kaip įeiti į derinius. Šioje vietoje Paulius turėjo daugiau patirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių