Quantcast

M. Schilleris po pertraukos pasigedo kokybės gynyboje

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ Panevėžyje sužaidė dvi skirtingas rungtynių puses – pirmoje dominavo ir susikrovė 20 taškų persvarą, o antrojoje „Lietkabelis“ sugebėjo atsigauti ir rimtai patampyti nervus Lietuvos čempionams.

Po dvikovos „Žalgirio“ vairininkas Martinas Schilleris prastą antrąją mačo dalį aiškino kokybės trūkumu gynyboje.

„Dvi skirtingos pusės – pirmoje gerai gynėmės, o antroje turėjome problemų prie savojo krepšio. Tai atsispindi ne tik praleistuose taškuose, bet ir kovoje dėl kamuolių, kur trūko kokybės atsitveriant varžovus. Trūko kokybės gynyboje, kas leido mus pasivyti „Lietkabeliui“, kuris žaidė gerai“, – kalbėjo austras.

M. Schilleris pripažino, jog varžovų žaidimas trimis gynėjais sukėlė sunkumų žalgiriečiams.

„Žinojome, jog rungtynėse nežais Vytenis Lipkevičius ir jų žaidimas trimis gynėjais leido „Lietkabeliui“ rungtyniauti greičiau. Tokie pasikeitimai jų žaidime mums buvo iššūkis“, – teigė M. Schilleris.

Tuo metu panevėžiečių treneris Nenadas Čanakas buvo nusivylęs pirmąja mačo dalimi, bet pasidžiaugė pasirodymu po pertraukos.

„Pirmoje pusėje prastai žaidėmė gynyboje, leidome laisvam mesti Artūrui Milakniui, perimetre nesusigynėme 1 prieš 1, neatėjome į pagalbas prie Joffrey Lauvergne'o. Puolime rungtyniavome be užtvarų, o mes nesame tokia talentinga komanda, kad taip žaistume prieš Eurolygos klubą.

Po pertraukos suaktyvinome gynybą, siuntėme kamuolius Djordje Gagičiui, atsirado daugiau variantų puolime. Bet pirmi du kėliniai yra neatleistini, o kertinis momentas buvo penktoji Gagičiaus pražanga puolime. Kartais nesuprantu, kada yra fiksuojama pražanga, o kada – vaidyba“, – teigė serbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių