Quantcast

M. Schilleris – apie techninę M. Grigonio pražangą ir K. Lukošiūno galimybes

Kauno „Žalgiris“ metė rimtą iššūkį Milano „Armani Exchange“, tačiau galų gale liko be pergalės. Martinas Schilleris po nesėkmės džiaugėsi auklėtinių gynyba, bet pripažino, jog trūko šį vakarą pritrūko geresnio pasirodymo puolime.

„Sveikinimai Milano komandai su pergale. Gerai pasirodėme gynyboje ir esu tuo patenkintas. Mums tai buvo svarbu, nes „Armani Exchange“ – ketvirta geriausia komanda puolime, – sakė Schilleris. – Kalbant apie puolimą... Daug kas priklauso nuo to ar pataikai, ar ne. Prametėme kelis lengvus metimus.“

„Jei neklystu, dvitaškius metėme apie 40 proc. Susidarė įspūdis, kad nemažai metimų prametėme iš po krepšio, taip pat metėme baudas mažesniu procentu nei įprasta. Kartais pataikymas ir būna viską keičiantis faktorius. Vis dėlto reikia atiduoti pagarbą vyrukų pastangoms, tačiau šįkart mums tai nieko nedavė“, – pridėjo strategas.

– Kiek jums trūko Walkupo tikslių metimų?

– Tokiose atkakliose rungtynėse kiekvienas metimas galėjo daug ką pakeisti, bet negaliu kalbėti vien apie Thomasą. Jis mums duoda labai daug.

– Tikriausiai girdėjote Motiejūno šaukimus. Kiek svarbūs buvo kai kurie teisėjų sprendimai?

– Manau, kad teisėjai atliko gerą darbą ir tai nelėmė rungtynių rezultato.

– Kurių žaidėjų puolime pasigedote labiausiai?

– Artūro Milaknio (juokiasi). Nesiteisinu, tačiau statistiškai jis yra geriausias mūsų žaidėjas. Jis sukuria erdvės, tačiau nepaisant to, turėsime rasti kitų būdų, kaip pelnyti taškus.

– Kokia buvo jūsų reakcija po Grigonio techninės pražangos?

– Teisėjas mus įspėjo prieš tai. Viena iš krepšinio taisyklių neleidžia išbėgti iš aikštelės ribų, tad negaliu dėl to per daug pykti. Vis dėlto pasakysiu, kad varžovo pastūmimas lemia išbėgimą už aikštės ribų ir man atrodo, jog šiuo atveju buvo būtent taip. Vis tik pripažįstu, kad buvome perspėti.

Nors ir tokia taisyklė egzistuoja, niekada nemačiau jos išpildymo.

– Messina užsiminė, kad pasiskolino kelis jūsų derinius. Ar pastebėjote kuriuos?

– Visų pirma noriu pasakyti, kad treneris Messina buvo mano dievaitis. Labai jį gerbiu, nes jį studijavau jo žaidimą ir lygiavausi į jį kaip į trenerį. „Armani Exchange“ taip pat yra komanda, kurią labai dažnai stebiu, o girdėti tokius jo žodžius yra labai smagu.

– Kiek po šios savaitės esate užtikrintas dėl lenktynių dėl vietos atkrintamosiose?

– Minučių ir žaidėjų kūnų priežiūra šiuo metu yra labai svarbi. Esu labai užtikrintas, kad vyrukų kūnai atlaikys ir mes būsime pasiruošę bei pailsėję, tačiau turime viską daryti apgalvotai.

Kalbant apie mūsų žaidimą, esu patenkintas. Abiejose rungtynėse gerai gynėmės ir tai lemia labai daug. Mes vis dar kaunamės dėl atkrintamųjų ir norime ten būti.

– Vasturia šią savaitę nežaidė. Gal galite įvardyti, ką suteikia Lukošiūnas?

– Labai sudėtingas klausimas. Karolis yra panašesnis į Milaknį ir gali išbėgti iš užtvarų, todėl teko priimti tokį sprendimą. Vis dėlto Steve‘as yra labai svarbi komandos dalis. Kai mes laimime, visi su tuo sutinka, kai pralaimime – jūs užduodate klausimus, tačiau tai yra mano darbo dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negali pyti

negali pyti portretas
labai taktiškas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių