Quantcast

M. Schilleris: apie į priekį vedusius žaidėjus ir save atrandantį A. Rubitą

Eurolygoje debiutavęs Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris ir toliau žygiuoja pergalingu keliu. Trečiose rungtynėse austro kariauna triumfavo Belgrade prieš vietos „Crvena Zvezda“, o po mačo specialistas išskyrė, kas padėjo pasiekti pergalę.

„Žinojome, kad rungtynės bus labai fiziškos, tad tam ruošėmės. Mes norėjome žaisti agresyviau nei varžovai ir nors iš pradžių tai nepavyko, tačiau vėliau mes suradome savąjį ritmą ir dėl to esame labai laimingi. Trečiajame kėlinyje jie pelnė daug taškų, mes nesusitvarkėme ginantis nuo du prieš du. Turime atiduoti pagarbą žaidėjams, nes trečiajame kėlinyje jie gavo smūgį į veidą, tačiau vėliau iškėlė galvas ir susikoncentravo“, – po laimėtų rungtynių 75:69 sakė Schilleris.

– Treneri, ketvirtajame kėlinyje 5 minutes nepelnėte taškų. Kas nutiko?

– Nebedirbo mūsų kamuolio judėjimas. Pirmoje pusėje tai darėme gana gerai. Vėliau rezultatas buvo lygus, kiekvienas epizodas buvo daug lemiantis. Tuomet mums nepavyko gerai dalintis kamuoliu, manau, kad tai buvo esminė priežastis, kodėl nepelnėme taškų.

– Kaip galite įvertinti gynybą prieš „Crvena Zvezda“ lyderį Jordaną Loydą?

– Turiu peržiūrėti vaizdo įrašą, bet žinau, kad Rokas Jokubaitis žaidė daug minučių, kadangi jis buvo vyrukas, kuris geriausiai tiko gynybai prieš Loydą. Apsiginti prieš jį buvo ypatingai sunku.

– Rokas Jokubaitis žaidė daugiausiai minučių (30 min.), tai yra jo karjeros rekordas. Ar toks buvo rungtynių planas?

– Neplanavau, kad jis žais tiek ilgai, minutės yra labai svarbu, ypatingai per dvigubas savaites. Turime planą nežaisti daugiau nei po 30 minučių, bet jeigu rungtynės to reikalauja, turime tai daryti. Čia ne kompiuteris, į kurį turi įvesti skaičius ir jais vadovautis. Rungtynės jo prašėsi. Jis pirmoje pusėje labai gerai žaidė puolime, taip pat jautėme, kad jis geriausiai tinka gynybai prieš Loydą.

– Šįkart sunkiai mačas susiklostė taškų nepelniusiam Thomasui Walkupui. Kaip gerai pavyko jį pavaduoti Lukui Lekavičiui ir Jokubaičiui?

– Labai gerai. Žinau, kad Lukas šioje arenoje prieš 2-3 metus buvo sužaidęs labai geras rungtynes. Mes apie tai kalbėjome prieš rungtynes, manau, kad jam tai liko galvoje. Jo greitis prieš Ognjenąn Kuzmičių mums lemiamu metu buvo labai svarbu pelnant taškus. Tai komandinis sportas ir visi prisideda. Walkupas prieš tai turėjo labai geras rungtynes, o dabar prisidėjo kiti. Tokia ir turi būti komanda.

– Kokį matote Augustine'o Rubito tobulėjimą pastarosiomis savaitėmis?

– Nežinau, ar jis patobulėjo, noriu pasakyti, kad jis randa save, savo ritmą ir vietą komandoje. Rubitas – 31-erių krepšininkas su daugybe patirties. Manau, kad viskas susiję su tuo, kaip jis atranda savo vietą komandoje.

– Ar komandoje tikėjotės, kad sezoną pradėsite trimis pergalėmis per trejas rungtynes?

– Mes apie tai niekada nekalbėjome, žvelgiame tik į kitas rungtynes. Dabar laukia rungtynės po 48 valandų.

– Arena buvo be žiūrovų. Kaip komandai padeda tai, kad ant suoliuko esantys krepšininkai gali palaikyti komandą ir duoti patarimų?

– Jeigu tu sulauki palaikymo nuo suoliuko, tuomet tai tikrai padeda. Reikia įvardyti Paulių Jankūną, kuris yra tas balsas ant suoliuko, kuris padeda kiekvienoje situacijoje, kuomet reikia apsiginti nuo varžovų du prieš du. O jeigu tai vyksta nuosekliai, tuomet žaidžiant be sirgalių tai yra didelis faktorius.

– Ketvirtadienį Kaune žaisite su „Anadolu Efes“. Koks planas iki šio mačo?

– Mes turime 48 valandas, todėl visų pirma turime išvykti iš arenos, miegosime Belgrade, o rytoj ryte išvyksime į Kauną. Grįžę turėsime nesunkią treniruotę, o kitą dieną susitiksime pasiruošti rungtynėms su „Anadolu Efes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių