Quantcast

M. Pacevičiaus iškilimas: nuo papildomų darbų iki ilgai laukto debiuto LKL

2017 metais N neturėjo agento, vasarą dirbo kurjeriu ir iš komandų negavo jokių pasiūlymų, todėl pats pasiskambino NKL žaidžiančiam Jonavos klubui ir pasisiūlė į sudėtį.

Kadangi daugiau variantų neturėjo, tuomet 20-metis M. Pacevičius buvo priverstas sutikti beveik su visomis tuometinio „Jonavos“ klubo kontrakto sąlygomis. Kaunietis pasiekė tik vieną pakeitimą – vietoje penkerių metų trukmės sutarties buvo pasirašytas trejų metų kontraktas.

Jokių išpirkų, galimybių persikelti į kitą komandą ar nutraukti kontraktą. Artimiausi treji metai buvo suplanuoti.

Jau pirmajame sezone „Jonavoje“ M. Pacevičius ėmė rodyti solidžius rezultatus – NKL rinko po 10,8 taško ir 7,5 sugriebto kamuolio. Tokie skaičiai patiko Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“, kuri panoro krepšininką susigrąžinti. Kaunietis Marijampolės klube žaidė 2016-2017 metų sezone.

Jonavos komanda tarė „Ne“.

Antrasis sezonas „Jonavoje“ statistikai buvo panašus, o po jo, 2019 metų vasarą, M. Pacevičius gavo kvietimą iš LKL žaidžiančio Panevėžio „Lietkabelio“ ir jau buvo pasirašęs neoficialią sutartį.

Trūko tik vieno – nutraukti kontraktą su „Jonava“.

Dar vienas „Ne“.

Žaidimas LKL atrodė kaip nauja karjeros galimybė, o būnant NKL ir gaunant kuklesnį atlyginimą M. Pacevičiui tarpsezoniu tekdavo ne sportuoti ir gerinti individualius įgūdžius, bet užsidirbti pragyvenimui. Jeigu prieš papildant Jonavos komandą jis dirbo kurjeriu, tai 2019 metais, gavus „Lietkabelio“ pasiūlymą, kaunietį buvo galima sutikti įlipus į pavežėjų automobilį.

„Paprasčiausiai tokia yra realybė, tau sezonas baigiasi kovo ar balandžio mėnesį ir 6 mėnesius reikia laukti iki naujo sezono be jokios algos, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė M. Pacevičius. – NKL nėra tokie atlyginimai, kad pažaidęs 6 mėnesius galėtum tiek pat nežaisti. Po sezono kelis mėnesius padirbi, kad kažkiek turėtum pinigų vasarai, galėtum su kažkokiu treneriu individualiai padirbėti.“

Galiausiai M. Pacevičius Jonavoje sužaidė ir trečią sezoną, o po to jau turėjo agentą ir praėjusią vasarą tapo Vilniaus „Ryto“ organizacijos dalimi bei šį sezoną debiutavo LKL.

„Debiutas LKL buvo labai lauktas, – sakė 23-ejų M. Pacevičius. – Su Jonavos komanda buvau pasirašęs labai vienpusišką trejų metų kontraktą, su juo nelabai galėjau net kvėpuoti. Seniai norėjau persikelti į LKL ir išbandyti savo jėgas, bet nesigavo.“

205 cm ūgio priekinės linijos krepšininkas sezoną pradėjo NKL Vilniaus „Perlo Energijos“ komandoje ir buvo vienas geriausių lygoje – beveik visada žaisdamas sunkiuoju krašto puolėju rinko po 17,5 taško, 8,7 atkovoto kamuolio ir 21,1 naudingumo balo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių