Quantcast

M. Kalnietis po pralaimėjimo latviams: nesmagu ir gėda

  • Teksto dydis:

Mantui Kalniečiui trečiojo kėlinio pradžioje įsmeigus tritaškį, dviženklį deficitą panaikinusiai Lietuvos rinktinei sužibo viltis perlaužti rungtynes savo naudai. Visgi tada latviai atsakė devyniais taškais paeiliui, o dar viena pralaimėta atkarpa ir vaizdas aikštelėje vedė iš kantrybės nacionalinės komandos kapitoną.

Jis būdamas ir aikštėje, ir už jos savo raginimais bandė pažadinti savo komandos draugus kovai, bet jo pastangos buvo bevaisės – vieninteliame jėgų patikrinime lietuviai 80:97 skaudžiai nusileido Latvijos rinktinei.

„Gerai, kad tos rungtynės buvo ir išryškino tas mūsų spragas, ką mes turime pasitvarkyti: gynyboje buvo tragiškas susikalbėjimas ir aktyvumas, tiek neatitvertų kamuolių. Buvo labai prastai su komunikacija gynyboje. Aišku, nesmagu ir gėda, bet turime laiko pasitvarkyti“, – po dvikovos kalbėjo nusiminęs Kalnietis.

Latviai mūsiškius baudė pagrindiniu savo ginklu – tolimais metimais. Kaimynai „Siemens“ arenoje prišaudė 15 tritaškių iš 31 bandymų (48 proc. taiklumas), o tai daugiausiai darė pasinaudodami bene opiausia šiai dienai lietuvių problema.

„Iš mūsų nesusikalbėjimo, – komentavo Kalnietis. – Jie iš pradžių buvo palikti laisvi, mūsų rotacijos gynyboje neveikė, neapsigynėme vienas prieš vieną. Būtent tuo, kuo latviai pasižymi, yra tritaškiai. Jie ištampė mūsų gynybą ir gavo laisvus metimus, o vėliau gerai pasijautė ir metė sunkius (metimus, – aut. past.), ir tuos pataikė.“

Reikia kiekvienam į save pažiūrėti, nes turbūt kiekvienas padarėme klaidų atsitveriant ir buvome užmigę.

Prie viso to, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai nežymiai, bet pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 35 prieš 38.

„Reikia kiekvienam į save pažiūrėti, nes turbūt kiekvienas padarėme klaidų atsitveriant ir buvome užmigę, – tęsė Kalnietis. – Daug ko galima pasimokyti, pažiūrėkite, kai toks rezultatas, gali žiūrėti video visą naktį ir mokytis. Treneriai sukonkretins, turime kažką ištaisyti. Neturime teisės namuose pralaimėti latviams ir dar tokiu skirtumu. Turime ieškoti savo problemų, o ne latviais rūpintis.“

Daugiau rinktinė teisės klysti neturės – penktadienį laukia atrankos mačas išvykoje su Kroatija, o kitą pirmadienį Vilniuje akistata su Nyderlandais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
zelemunčikai,esi ,,perfectly,,komentatorius įvairiose rubrikose,bet nestumk ant Manto,pabūkim,palaukim,sulauksim.Šiaip,mano nuomone ,būtent M.Kalniečiui buvo nemaloniausia prievolė-,,apjungti,, Ir nesuprantu,ką rinktinėje veikė Kairys,Bendžius,Šiškauskas.Net ir Juozukas...jau ne...Sunku D.Adomaičiui,bet tai galima buvo ateityje numatyti.O latviams-pagarba.Mantas dar ilgai bus pagrindinis įžaidėjas,nestumkit ant jo

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Supuvusi Kalniečio sąžinė.Pavydi pergalės net nuosaviem broliam.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių