Quantcast

LŽŪU ir toliau pralaimi

Devintą nesėkmę dešimtosiose lygos rungtynėse patyrė Lietuvos žemės ūkio akademija (LŽŪU), kuri namuose rezultatu 69:78 (16:18, 17:19, 18:22, 18:19) nusileido Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) komandai.

Šiose rungtynėse aikštelės šeimininkai LŽŪU krepšininkai buvo labai arti pirmosios tikros pergalės čempionate, mat viena ekipos pergalė buvo anuliuota, o vienintelis komandos laimėjimas įskaitytas tik po drausmės komiteto posėdžio. Nors busimieji žemės ūkio specialistai savo gretose neturėjo lyderių Povilo Stasiulionio ir Roko Ūzo, komanda kovėsi iki pat rungtynių pabaigos ir turėjo galimybę švęsti pergalę.

Po pirmojo ketvirčio 2 taškais pirmavo VPU, o antrajame kėlinyje kelis kartus rezultatą buvo persvėrę šeimininkai, tačiau svečiai, vedini fantastiškai žaidusio vilniečio Nerijaus Strazdausko, susigrąžindavo pranašumą. Iš viso rungtynėse be keitimų žaidęs N.Strazdauskas pelnė net 30 taškų ir atkovojo 17 kamuolių.

Antroje rungtynių pusėje ekipos žengė koja kojon, o nugalėtojo likimas sprendėsi paskutinėmis minutėmis, kai daugiau patyrusių krepšininkų turintis VPU kontroliavo padėtį ir neleido varžovams persverti rezultato. LŽŪU rungtynių pabaigoje nepataikė iš dėkingų padėčių, tuo metu svečiai išnaudojo savo galimybes, padidino skirtumą iki 8 taškų ir šventė pergalę.

„Rungtynės buvo apylygės. Vis dėlto mes kontroliavom padėtį ir turėjom krepšininkų, kurie stiprūs individualiai. Gerai kovojom po abiem krepšiais ir susikrovėm nežymią persvarą" - po rungtynių kalbėjo VPU strategas A.Šatas.

„Neturėjom lyderių, nors varžovų ekipoje buvo beveik visi stipriausi krepšininkai. Be to, mes tik naktį prieš varžybas grįžome iš turnyro Baltarusijos mieste Breste, tad gal pritrūkome jėgų. Apmaudus pralaimėjimas" - dėl devintosios nesėkmės sezone apgailestavo LŽŪU vyriausiasis treneris R.Ragauskas.

LŽŪU: M.Šidlauskas 28 (dvitaškiai 9/17, 5 atk. kam.), M.Giedraitis 18 (dvitaškiai 7/10, 9 atk. kam.), V.Grinis 8;

VPU: N,Strazdauskas 30 (40 min., dvitaškiai  12/17, 17 atk. kam.), J.Jurgo 22 (40 min., dvitaškiai 5/10, 14 atk. kam.), L.Chmieliauskas 9.


Šiame straipsnyje: krepšinisLSKLLŽUŪVPU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių