Quantcast

LRT tiesiogiai transliuos Eurolygą (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) trečiadienį pranešė pasirašę sutartį dėl teisių transliuoti naujojo sezono Eurolygos rungtynes.

LRT skelbia transliuosiantis rungtynes, kuriose žais Kauno „Žalgiris“, LRT žiūrovai taip pat galės tiesiogiai stebėti ir atkrintamąsias rungtynes bei Eurolygos finalo ketverto turnyrą.

„LRT televizija yra matoma visoje šalyje, todėl visi krepšinio gerbėjai Lietuvoje turės galimybę rungtynes stebėti nemokamai realiuoju laiku. Išskirtines teises rodyti „Žalgirio“ kovas Europos krepšinio turnyruose LRT turėjo prieš daugiau nei du dešimtmečius, tad džiaugiamės, kad Lietuvos žmonėms svarbus sportas vėl grįžta į Lietuvos visuomeninio transliuotojo eterį“, – pranešime cituojamas LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.

Rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos per LRT televiziją bei portale LRT.lt.

Pirmoji transliacija numatyta spalio 1 dieną.

Generalinis „Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis feisbuke trečiadienį paskelbė, jog ši žiniasklaidos priemonė taip pat dalyvavo Eurolygos transliavimo teisių pirkime, tačiau pasiūlyta 1 mln. eurų kaina, jo žiniomis, buvo maždaug perpus mažesnė nei nacionalinio transliuotojo.

V. Benokraičio vertinimu, tai reiškia, kad už galimybę nemokamai žiūrėti Eurolygą sumokėta valstybės LRT skiriamomis lėšomis.

G. Oganauskas, BNS atsiųstame komentare teigia, jog transliuoti svarbiausius Lietuvos visuomeninius, kultūros ir sporto renginius yra LRT misija.

„Komercinės žiniasklaidos atstovų spekuliacijos šiuo klausimu yra nepagrįstos, yra skleidžiami tikrovės neatitinkantys faktai apie sutarties kainą“, – teigia jis.

Vis dėlto tikslios transliavimo teisių įsigijimo vertės LRT neatskleidžia, motyvuodami tai sutartiniais įsipareigojimais.

„Transliavimo teisių įsigijimo vertės negalime atskleisti dėl sutartinių įsipareigojimų, nes pasirašydamos sutartį sutarties šalys susitarė, kad nei viena iš šalių trečiosioms šalims neatskleis jokių šios sutarties sąlygų“, – teigiama LRT komentare, pateiktame BNS.

G. Oganauskas taip pat atkreipė dėmesį, jog dauguma didžiausių tarptautinių sporto renginių transliacijų teisių yra valdomos komercinės žiniasklaidos.

Interneto žiniasklaidos asociacija trečiadienį išplatintame pranešime teigė, kad be LRT transliuoti Eurolygą pretendavo „dar bent trys nepriklausomi transliuotojai“.

Asociacijos vadovas Arnas Marcinkus sako, kad šis įvykis atskleidžia priežastis, kodėl asociacija pateikė skundą dėl neteisėtų Lietuvos veiksmų teikiant valstybės pagalbą LRT.

„Europos Sąjungos teisė teigia, kad valstybė gali nuspręsti remti visuomenei svarbių paslaugų teikimą, jeigu rinka negali pasiūlyti tokių paslaugų be valstybės įsikišimo. Šiuo atveju, komerciniai transliuotojai buvo pasiruošę tokias paslaugas teikti ir transliuoti Eurolygą vartotojams nemokamai prieinamose platformose. Tai patvirtina trys nepriklausomi transliuotojai dalyvę konkurse“, – teigė A. Marcinkus.

„Nepaisant to, jie komerciškai pagrįstai konkuruoti negalėjo dėl netinkamai panaudotos valstybės paramos. Šiuo konkrečiu atveju valstybės parama buvo panaudota situacijoje, kurioje valstybės intervencija buvo absoliučiai nereikalinga – visuomenės poreikiai būtų patenkinti ir normaliomis rinkos sąlygomis“, – sakė jis.

Jo teigimu, Eurolygos teisių įsigijimo suderinamumo su valstybės pagalbos taisyklėmis klausimas sudarys vieną iš labai svarbių Europos Komisijai pateikto skundo nagrinėjimo epizodų.

Anot asociacijos, kliūna ir neatskleidžiama sandorio suma, kai konkurse dalyvavę „Delfi“ ir „All media Lithuania“, kuriai priklauso TV3 kanalų grupė jas atskleidžia.


Šiame straipsnyje: EurolygakrepšinisLRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
apie kookias lrt vertybes kalba ? po šito slapto/kaina ir nusikalstamo pirkimo dar vertybėmis šlaistosi

Zalias kraujas

Zalias kraujas portretas
Ata sport baltic klanui

kaimietis...

kaimietis... portretas
pagaliau LRT pasitarnaus paprastiems žmogeliams ir pensinikams su invalidais,nes jie ir yra,seni ir ištikimi,Žalgirio fanai...,kurie buvo ignoruojami,del pelno vikingams...dievas su jumis LRT...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių