Quantcast

Per LRT KULTŪRĄ – filmas apie Lietuvos krepšininkių triumfą 1997-aisiais

  • Teksto dydis:

Šį mėnesį oficialiai pristatytas filmas, primenantis apie Lietuvos moterų krepšinio rinktinės triumfą Europos čempionate Vengrijoje prieš du dešimtmečius. LRT žiūrovams suteikia galimybę pamatyti šį filmą.

LRT dokumentinio filmo apie legendinę Lietuvos krepšininkių pergalę 1997-aisiais premjera per televiziją vyks šį ketvirtadienį, 21.30 val., per LRT KULTŪROS kanalą.

Filmo „Auksinė komanda“ autoriai – Stasys Petkus, Gintarė Grikštaitė, Žilvinas Petkus, Miroslavas Stankevičius.

Gruodžio 21-ąją „Auksinė komanda“ buvo iškilmingai pristatyta Kaune. Filmo premjeroje dalyvavo beveik visos čempionių komandos atstovės, premjerą praleido tik užsienyje dirbančios ir gyvenančios seserys Aneta bei Jurgita Kaušaitės. Žiūrovai galėjo išvysti archyvinius kadrus iš pasiruošimo čempionatui, įdomiausias rungtynių ir pergalių akimirkas, aukso medalių įteikimo ceremoniją bei krepšinio rinktinės sutikimą Vilniaus oro uoste.

Po filmo premjeros kalbėjusi Jurgita Štreimikytė-Virbickienė teigė, kad buvo smagu prisiminti tas akimirkas ir vėl pajausti bendrumo jausmą.

„Teko nubraukti ašarą, nes grįžo daug prisiminimų, tas bendrystės jausmas, komandos dvasia. Buvo tikrai smagu prisiminti ir tai yra naujas stimulas naujiems darbams. Bet kokiame kolektyve labai svarbu tas bendrumas, jei yra stiprios individualybės ir jos suremia pečius į vieną komandą, tai galima pasiekti labai daug“, – sakė Europos čempionė.

1997 metų Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Vydas Gedvilas teigė, jog jam labai smagu, kad ši pergalė įamžinta filme, o jam ji – didžiausia gyvenimo pergalė.

„Aš manau, kad ši pergalė yra svarbiausia mano gyvenime iš visų pasiekimų. Manau, kad tai didžiausias indėlis į Lietuvos krepšinio istoriją ir bendrai šalies įvaizdžio formavimą. Tokios pergalės formuoja nuomonę apie Lietuvą. Merginos jau tada buvo patriotiškai nusiteikusios, joms nerūpėjo asmeniniai rezultatai, svarbiausia buvo bendras tikslas, bendra pergalė. Nepaisant visų sunkumų, mums pavyko ją pasiekti“, – sakė čempionių treneris.

Daugiau apie filmą – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių