Quantcast

LKL: susitarimo dėl algų nemokėjimo krepšininkams nebuvo

Susitarimo tarp Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir jos klubų nemokėti krepšininkams algų po dėl pandemijos nutraukto 2019-2020 metų sezono nebuvo, teigia lygos generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

„LKL nuo pat pradžios sakė ir laikėsi tos pozicijos, kad nesutinkame su kaltinimais ir nepripažįstame, kad toks susitarimas buvo, tai tos pačios pozicijos laikomės ir dabar“, – BNS ketvirtadienį sakė lygos vadovė.

Konkurencijos taryba ketvirtadienį pranešė, kad LKL ir jos klubai, susitarę nemokėti krepšininkams algų, pažeidė Konkurencijos įstatymą, dėl to klubams ir lygai skirtos piniginės baudos.

Taryba pripažino, kad LKL ir 10 jos klubų sudarė konkurenciją ribojantį susitarimą, kai nusprendė nemokėti krepšininkams atlyginimų ar kitokių finansinių kompensacijų už likusią sezono dalį, dėl COVID-19 pandemijos nutraukus 2019-2020 metų sezoną anksčiau laiko.

Pasak tarybos, jai susidomėjus situacija ir vėliau pradėjus tyrimą, krepšinio klubai ir LKL susitarimą nutraukė.

Anot LKL vadovės, lyga svarstys, ar skųsti šį tarybos nutarimą.

„Kol kas svarstysime, nes nutarimas yra pakankamai didelės apimties ir turime įsigilinti į nutarimo turinį“, – teigė R. Liuimienė.

Didžiausios baudos sulaukė LKL čempionas Kauno „Žalgiris“ – 16,51 tūkst. eurų.

Vilniaus „Rytui“ skirta 5,89 tūkst. eurų bauda, LKL – 3,44 tūkst., Klaipėdos „Neptūnui“ – 3,01 tūkst., Prienų „Cbet“ – 2,13 tūkst., Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ – 1,75 tūkst., Panevėžio „Lietkabeliui“ – 1,61 tūkst., Kėdainių „Nevėžiui“ – 1,59 tūkst., Šiaulių „Šiauliams“ – 1,55 tūkst., Utenos „Juventus“ – 1,53 tūkst., Alytaus „Dzūkijai“ – 1,07 tūkst. eurų bauda.

Taryba teigia, kad baudos skirtos atsižvelgus į klubų pajamas, pažeidimo pavojingumą ir trukmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių