Quantcast

LKL starte – per plauką nuo sensacijos

"Tipinės pirmosios rungtynės su labai daug abejonių ir labai daug klausimų", – atsiduso Vilniaus "Ryto" treneris Giedrius Žibėnas. Naujasis "Betsafe-LKL" čempionato sezonas vos neprasidėjo sensacija.

Siūlė nukabinti veidrodžius

Šalies vicečempionai Vilniaus "Ryto" krepšininkai klampiame pirmenybių starte tik paskutiniame kėlinyje palaužė Pasvalio "Pieno žvaigždes" ir sugebėjo išvengti netikėto antausio. Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje triumfavo 76:66.

Ypač atkakliose rungtynėse likus žaisti 2 min., po Pauliaus Petrilevičiaus dvitaškio, "Pieno žvaigždės" dar pirmavo 66:64, tačiau lemiami buvo Margirio Normanto metimai. Vilniečių naujokas svarbiausiu rungtynių metu smeigė du tritaškius iš eilės ir išvedė savo klubą į priekį 70:66, o sutrikusiems šeimininkams krepšys tarsi užsirišo.

"Rytui" daugiausia taškų pelnė: Ivanas Buva 19 (7 atk. kam.), Margiris Normantas 13, Arnas Butkevičius 12, Vaidas Kariniauskas 11, Gytis Radzevičius 10 (9 atk. kam.).

"Pieno žvaigždėms": Žygimantas Skučas (11 atk. kam.) ir Paulius Petrilevičius (10 atk. kam.) po 12, Simas Jarumbauskas 11.

"Turėjome daug galimybių laisvai mesti, bet nemetėme. Svarbiausia, kad žaidėjai padarė savo darbą per paskutines 2 minutes", – teigė "Ryto" strategas G.Žibėnas.

"Rungtynės parodė, kad drabužinėje reikia nukabinti visus veidrodžius ir pakabinti lentas deriniams. Matyti, kad visą sezoną bus daug darbo. Vyrai šiandien gerai kovojo, bet mus nužudė paskutinės minutės", – kalbėjo Pasvalio ekipos vairininkas Mantas Šernius.

Gyrė koncentraciją

Šeštadienį Panevėžyje vykusiose rungtynėse Nenado Čanako vadovaujami Panevėžio "Lietkabelio" krepšininkai 83:62 sutriuškino Klaipėdos "Neptūną".

Rungtynių pradžia prasidėjo klampiai ir nerezultatyviai. Bet aikštės šeimininkų gretose iniciatyvos ėmėsi aukštaūgiai – Dorde Gagičius ir Kasparas Berzinis. Antrajame rungtynių ketvirtyje "Neptūno" bėdos puolime tęsėsi, o tuo puikiai pasinaudoję aikštės šeimininkai po P. Kalaitzakio taiklaus dvitaškio įgijo dviženklę persvarą (37:26). Po pertraukos vaizdas nesikeitė ir panevėžiečiai ramiai įtvirtino savo pranašumą. Šiose rungtynėse "Neptūnui" nepadėjo Adomas Sidarevičius, kuriam diagnozuotas pėdos lūžis, ir Klaidas Metrikis, kuris jaučia kojos skausmus.

"Lietkabelio" komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Kasparas Berzinis, kuris pelnė 18 taškų. Jam puikiai talkino Panagiotis Kalaitzakis, pridėjęs 13. "Neptūno" gretose rezultatyviausias buvo Edgaras Želionis, surinkęs 15 taškų. Benas Griciūnas pridūrė 12 (7 atk. kam.), Deividas Gailius 10.

"Pirmos rungtynės labai svarbios, svarbesnės nei kitos. Todėl malonu, kad jas laimėjome. Lemiamu faktoriumi tapo geresnė mūsų žaidėjų koncentracija", – teigė N.Čanakas.

Suskirstė į grupes

Per pirmąsias sezono rungtynes buvo ištraukti ir "Citadele" Karaliaus Mindaugo taurės ("Citadele KMT) etapo burtai. Šiais metais turnyre varžysis tik "Betsafe-LKL" komandos. 4–10 vietas užėmusios komandos ir šiame sezone č̌empionato dalyvio licenciją̨ gavusi Jonavos "CBet" bus suskirstytos į du krepšelius ir kovos dėl patekimo į ketvirtfinalius.

A grupėje žais: Jonavos "CBet", Prienų "Labas GAS", Kėdainių "Nevėžis-Optibet", Klaipėdos "Neptūnas". B grupėje rungtyniaus Pasvalio "Pieno žvaigždės", "Šiauliai-7bet", Alytaus "Dzūkija" ir Utenos "Uniclub Casino – Juventus". Šiose grupėse komandos žais dviejų ratų sistema. Kiekvienoje grupėje 1–2 vietas užėmusios komandos patenka į trečiąjį etapą̨. 3-iąsias vietas grupėse užėmusios komandos tarpusavyje žais dvejas rungtynes, o į trečiąjį etapą̨ patenka komanda, kurios bendras abiejų̨ rungtynių įmestų ir praleistų̨ taškų skirtumas yra geresnis. Pirmojo "Citadele KMT" etapo dvikovų pradžia numatoma 2021 m. rugsėjo 28–30 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių