Quantcast

Per LKL čempionato rungtynes sirgalius susodins kitoniškai

Per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes žiūrovai sėdės kitoniškai ir privalės būti su veido kaukėmis. Pirmieji mačai numatyti rugsėjo 19-ąją Vilniuje ir Pasvalyje.

Tikrins ne vien žaidėjus

LKL vadovai sezono aktualijas aptarė su Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovais.

Siekiant užkirsti kelią toliau plisti COVID-19, buvo diskutuojama apie galimybes periodiškai atlikti krepšininkų bei komandų personalo, teisėjų testus. Konkretūs sprendimai bus paskelbti kitą savaitę.

Naujo LKL sezono atidarymo rungtynės vyks rugsėjo 19-ąją Vilniuje, kur susitiks "Rytas" ir Utenos "Juventus". Tądien taip pat žais Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ir Kėdainių "Nevėžio" krepšininkai.

Čempionų titulą ginsiantys žalgiriečiai pirmą kartą jėgas išmėgins rugsėjo 20-ąją, kai Kaune susitiks su "Šiauliais".

Užduotys: A.Sireikos nurodymai "Šiaulių" žaidėjams – aiškūs ir konkretūs. / bcsiauliai.lt nuotr.

Preliminariai planuojama, kad LKL reguliarusis sezonas finišuos 2021 m. gegužės 7-ąją. Ketvirtfinalio mačai bus žaidžiami iki dviejų pergalių, o pusfinaliai – iki trijų. Finalo ir mažojo finalo rungtynės numatomos gegužės 31–birželio 11 d., bus žaidžiama iki trijų pergalių.

Abonementais neprekiaus

Nuo rugsėjo 1-osios žiūrovų skaičius renginiuose nebus ribojamas, tačiau bus privaloma įgyvendinti atstumo reikalavimą.

Tad "Žalgirio" klubas ruošia planą, kad arenoje žiūrovai galėtų sėsti į kas antrą vietą. Šeimos nariams atstumo reikalavimai neturėtų būti taikomi, tačiau šalia vienas kito galės sėdėti tik du šeimos nariai.

"Žalgiris" taip pat imsis visų prevencinių saugos priemonių, kad krepšinio rungtynės vyktų saugiai. Bus tikrinama visų atvykstančių į areną lankytojų, darbuotojų ir žaidėjų kūno temperatūra, kuriai viršijus 37,3 laipsnio, asmenys nebus įleidžiami į areną.

Taip pat prie kiekvieno įėjimo bus sumontuoti dezinfekantai, įrengti papildomi žymėjimai lankytojų srautų valdymui.

Įvertinęs COVID-19 tendencijas, Kauno klubas nusprendė neprekiauti sezono abonementais. Pagrindinė priežastis – dėl nuolat besikeičiančios situacijos, kintančių saugumo užtikrinimo sąlygų ir galimo reikalavimo keisti sėdimų vietų planą klubas negalės kiekvienam abonemento savininkui užtikrinti, kad jo vieta nesikeis visą sezoną.

Todėl krepšinio aistruoliams bus parduodami pavieniai bilietai į atskiras 2020–2021 m. sezono rungtynes. Pirmieji bilietus galės įsigyti turėjusieji 2019–2020 m. sezono abonementus ir "Žalgirio" garbės klubo nariai.

Pasikvietė blogiuką

"Juventus" komanda, ruošdamasi startui LKL čempionate, įregistravo paskutinį žaidėją – 29-erių metų 198 cm ūgio amerikietį Gleną Rice'ą.

2013 m. G.Rice'as dalyvavo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje, papildė Vašingtono "Wizards" gretas ir sužaidė 16 rungtynių.

Europoje žaidėjas debiutavo 2017-aisiais – pasirašė sutartį su Hapoelio "Holon" ekipa. Puolėjas buvo tiesiog nesustabdomas – per rungtynes pelnė vidutiniškai po 23,8 taško, atkovojo po 7,9 kamuoliu, atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo bei surinko po 28,6 naudingumo balo.

Sėkmingą sezoną Izraelyje nustelbė konfliktas su "Holon" klubo kapitonu Guy'umi Pniniu. Per treniruotę krepšininkai susiginčijo, amerikietis smogė G.Pniniui į veidą. Po šio incidento G.Rice'as buvo atleistas.

Išvykęs iš Izraelio klubo G.Rice'as rungtyniavo Puerto Rike, Meksikoje, Argentinoje, Australijoje.

"Žinome, kad šis krepšininkas – skandalistas už aikštės ribų, kartu jis yra įspūdingo talento žaidėjas. Jo galimybės – milžiniškos. Daug kalbėjomės tiek su Glenu, tiek su jo agentu. G.Rice'as pasirengęs dirbti, o mes pasirengę jam suteikti galimybę. Be to, treneris Žydrūnas Urbonas pasiruošęs iššūkiams: kaip pats sako, mėgsta dirbti su blogiukais, tad į viską žiūrime pozityviai", – teigė "Juventus" komandos direktorius Eimantas Skersis.

Paprašė nenurašyti

Klaipėdos "Neptūnas" planuoja jau kitą savaitę žengti į aikštę – žaisti dvejas kontrolines rungtynes.

Rugsėjo 15-ąją uostamiesčio krepšininkų laukia Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Čempionų lygos atrankos pirmos rungtynės svečiuose su Londono "Lions", o antra dvikova numatyta 18 d. Klaipėdoje.

"Motyvuoti, manau, komandos papildomai nereikės. Pažadame sirgaliams: per mūsų rungtynes tikrai bus daug energijos ir kovos, tačiau norėčiau, kad mūsų iškart nenurašytų ir turėtų kantrybės", – sakė "Neptūno" vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius.

Pažadame sirgaliams: per mūsų rungtynes tikrai bus daug energijos ir kovos, tačiau norėčiau, kad mūsų iškart nenurašytų ir turėtų kantrybės.

Kovinį Klaipėdos ekipos dvyliktuką sudarys Žygimantas Janavičius, Tadas Pažėra, Martynas Mažeika, Matas Jogėla, Džiugas Slavinskas, Klaidas Metrikis, Simas Galdikas, Evaldas Šaulys, Aidas Einikis, Giedrius Stankevičius, Norbertas Giga ir Benas Griciūnas.

Legionieriai – rikiuotėje

Šią savaitę į darbą kibo ir Prienų "CBet" krepšininkai. Prie Ernesto Mankausko, Regimanto Minioto, Dominyko Domarko, Mindaugo Sušinsko, Justino Jogmino, Ernesto Tubučio ir Simo Jarumbausko prisijungė COVID-19 testus atlikę legionieriai Marquisas Wrightas ir Khadimas Sow.

Nekantrauja: Prienų krepšininkai nori greičiau persikelti į žaidimų salę. / bcprienai.lt nuotr.

"Matyti, kad vyrai per vasarą sportavo individualiai. Mūsų planas – greičiau persikelti į salę ir pradėti žaisti", – reziumavo "CBet" ekipos strategas Mantas Šernius.

Izoliaciją užbaigė ir kartu su komanda treniruotis pradėjo "Šiaulių" legionieriai – belgas Andy Van Vlietas bei amerikiečiai Sethas LeDay ir Ryanas Andersonas.

Antano Sireikos treniruojamoje ekipoje bus dar vienas užsienietis – islandas Elvaras Fridrikssonas.

"Sunkiausia buvo vidurio puolėjų paieška, nes jų mažiausia pasiūla. Tokia pat situacija ir su įžaidėju, bet kai pasirašėme sutartis su A.Van Vlietu ir su E.Fridrikssonu, į ateitį žiūrime optimistiškai", – tvirtino "Šiaulių" klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yuoy

yuoy portretas
tai gerai, pagaliau Utenos darzinej normaliai kase paziuresim. Uzdes antsnukius ant durneliu reksniu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių