Quantcast

LKL lyderiai jau galanda ginklus

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas artėja, nesnaudžia ir klubai. Vienas pirmųjų pasirengimą pradėjo komandos komplektavimo darbus baigęs Panevėžio "Lietkabelis", o Kauno "Žalgiris" ir kiti lygos lyderiai dar dairosi pastiprinimo.

Padeda skautai

Ateinantį trečiadienį, kai Kauno "Žalgirio" krepšininkai susirinks į pirmą treniruotę, joje jau darbuosis iš NBA Vasaros lygos kartu su klubo direktoriumi Pauliumi Motiejūnu grįžęs treneris Martinas Schilleris.

Kauno ekipos vadovai NBA Las Vegaso Vasaros lygoje dairėsi naujo atakų organizatoriaus.

"Turime sutartis su skautais, kurie dirba ir padeda mums. Pagrindinis skautas ir mes su M.Schilleriu naudojamės "WhatsApp" – prieš kiekvienas rungtynes gauname žinutes, kad vienoje ar kitoje komandoje turime stebėti tam tikrus žaidėjus. Naudojame duomenų bazę, kurioje matome, kurie žaidėjai turi sutartis, kurie – laisvi agentai. Su treneriu stebime ir matome, ar yra perspektyvių", – "Žalgiris Insider" interviu pasakojo P.Motiejūnas.

Klubo vadovas pokalbio metu taip pat atskleidė, kad į JAV jau atvyko kartu su treneriu turėdamas komandą dominančių žaidėjų sąrašą.

Sąrašas buvo ilgas

Pasak P.Motiejūno, kauniečiai itin atidžiai stebėjo tris keturis žaidėjus, kuriuos laiko pagrindiniais kandidatais. Kita vertus, pirminis sąrašas, apimantis visų pozicijų žaidėjus, kurie domino žalgiriečius, siekė net 30–50 pavardžių. Tiesa, dalį šių G lygos atstovų sieja galiojančios sutartys su klubais. Užpildžius daugumą probleminių pozicijų, ir paieškų ratas smarkiai susiaurėjo – liko parinkti įžaidėją.

"Yra atrinktos pavardės krepšininkų, kurie labiausiai domina. Stebime, kaip jiems čia sekasi, ar gerai išanalizavome, kokia jų fizinė forma, kaip valdo komandą, kaip bendrauja su kitais žaidėjais. Gyvai pamatai daug daugiau. Kita dalis yra sportiniai dalykai – vienas pasižymi geresne gynyba, kitas – puolimu. Bandome susidaryti galutinį vaizdą ir priimti sprendimą", – pasirinkimo kriterijus vardijo P.Motiejūnas.

Laiko nešvaisto

Panevėžio "Lietkabelio" komanda ruoštis sezonui pradėjo užvakar. Į pirmąją treniruotę susirinko visi dvylika krepšininkų. Pirmoji treniruotė buvo skirta žaidėjams testuoti.

"Pasiruošimą pradedame pirmieji, bet nemanau, kad startuojame pernelyg anksti, kadangi iki pirmojo mačo – penkios savaitės, o mes turime septynis naujus krepšininkus. Subūrėme ir jaunus, ir patyrusius žaidėjus. Pagrindinė idėja vasarą buvo pailginti atsarginių žaidėjų suolą, nes vyks dar daugiau rungtynių dėl pasikeitusio Europos taurės formato", – kalbėjo treneris Nenadas Čanakas.

"Lietkabelio" žaidėjai intensyviai treniruosis dvi savaites – iki pat rugpjūčio 26-osios, kadangi tada bus žaidžiamasis pirmasis draugiškas mačas su "Šilutės" ekipa. Dar vienas draugiškas susitikimas vyks rugpjūčio 30-ąją, o rugsėjo 3-iąją "Lietkabelis" išbandys jėgas su "Žalgiriu". Rugsėjo 6–9 d. panevėžiečiai varžysis draugiškame turnyre sostinėje, o pasiruošimą baigs tradiciniu Raimundo Sargūno taurės turnyru, kuris "Cido" arenoje vyks rugsėjo 13–14 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių