Quantcast

Likusi balandžio dalis vyrų krepšinio Eurolygai bus itin karšta: temperatūra kyla ne vien aikštėse

Likusi balandžio dalis vyrų krepšinio Eurolygai bus itin karšta: vyks ketvirtfinalio mačai, paaiškės kito sezono turnyro dalyvių sudėtis, o šios organizacijos ir klubų vadovai dėlios elitinio turnyro ateities gaires.

Kovos iki trijų pergalių

Eurolygos reguliariojo sezono pabaigtuvių rungtynes šią savaitę sužaidė Maskvos CSKA ir Atėnų "Panathinaikos" komandos.

Dėl pandemijos atidėtą mačą Rusijos sostinėje, stebint 2 479 žiūrovams, 93:86 laimėjo maskviečiai.

Jau balandžio 20-ąją prasidės atkrintamosios varžybos – tądien jėgas išmėgins Stambulo "Anadolu Efes" ir Madrido "Real" bei Milano "AX Armani Olimpia" ir Miuncheno "Bayern" krepšininkai.

21 d. susitiks CSKA ir Edgaro Ulanovo atstovaujama Stambulo "Fenerbahce" bei Šarūno Jasikevičiaus treniruojama "Barcelona" ir Sankt Peterburgo "Zenit" su Artūru Gudaičiu.

Ketvirtfinalio mačai vyks iki trijų pergalių. Antros dvikovos numatytos balandžio 22-ąją ir 23-iąją.

Gali būti, kad gegužės 10-ąją J.Bertomeu era Eurolygoje baigsis, jeigu dauguma klubų-akcininkų atsisakys jo paslaugų.

Infekcijos protrūkis

Koronaviruso sukelti rūpesčiai, šį sezoną kamavę ne vieną komandą, vėl užgriuvo "Fenerbahce".

Praeitą ketvirtadienį Stambulo klubas paskelbė, kad užfiksuoti dar trys nauji COVID-19 atvejai: susirgo du krepšininkai ir vienas personalo darbuotojas.

Tad per pastarąją savaitę "Fenerbahce" stovykloje – penki infekuotieji.

Be to, kol kas nėra tvirtų garantijų, kad iki pirmos atkrintamųjų varžybų dvikovos jėgas atgaus vienas lyderių – vidurio puolėjas Janas Vesely, patyręs traumą balandžio 2-ąją.

"Tai, kaip klostosi jo reabilitacija, leidžia tikėtis, kad Janas bus pasirengęs žaisti su CSKA, tačiau ir be jo turime stiprių kozirių, – teigė "Fenerbahce" kapitonas Melihas Mahmutoglu. – Maskvos ekipa – būtent ta, kurios norėjome ketvirtfinalyje. Įveikti ją galima komandiniu žaidimu."

Debiutuos "Monaco"

Aiškėja, kas rungtyniaus Eurolygoje kitą sezoną. Jau žinoma, kad į elitinį turnyrą sugrįš Kazanės "Uniks".

"Uniks", kaip ir būsimasis Eurolygos debiutantas "Monaco", – Europos taurės turnyro finalininkai (lemiamas mačas prasidės balandžio 27-ąją).

Į vardinius kvietimus pretenduoja "Zenit" ir Adrijos lygos čempionas (jis turėtų paaiškėti gegužę).

Šie keturi klubai prisijungs prie "Barcelonos", CSKA, "Anadolu Efes", "AX Armani Olimpia", "Bayern", "Real", "Fenerbahce", Vitorijos "Baskonia", Kauno "Žalgirio", Pirėjo "Olympiakos", Tel Avivo "Maccabi", Vilerbano ASVEL, Berlyno ALBA ir "Panathinaikos".

"Barcelonos" nekvietė

Vos paskelbus, kiek klubai uždirbs Eurolygoje, kai kurių jų vadovai surengė neoficialų susitikimą, kuriame, be kita ko, pareiškė nepasitenkinimą lygos strategų ekonomine politika, finansų valdymu ir jų skirstymu.

Graikijos žiniasklaidos duomenimis, Atėnuose posėdžiavo "Žalgirio", "Maccabi", "Panathinaikos", "Olympiakos", "AX Armani Olimpia", CSKA ir "Anadolu Efes" atstovai.

Ispanijos dienraščio "Mundo Deportivo" apžvalgininko Jose Ignacio Hugueto teigimu, "Barcelona" patvirtino, kad niekas nekvietė klubo atstovų į Atėnus ir pabrėžė, jog visas problemas turi spręsti Eurolygos valdyba.

"Žalgiriui" – irgi mažiau

Anot Izraelio tinklaraštininko Roy'aus Coheno, nepatenkintieji nepritaria gautų pajamų skirstymo principams (79 proc. – atsižvelgus į televizijos transliacijų teises ir rinkodarą, 21 proc. – už sportinius rezultatus).

Pavyzdžiui, pagal anksčiau galiojusią tvarką CSKA po reguliariojo sezono už 2-ąją vietą savo biudžetą papildytų per 900 tūkst. eurų, dabar numatyta 850 tūkst., o pirmą vietą užėmusiai, tačiau tiek pat pergalių (24) iškovojusiai "Barcelonai" šiemet teks 1,5 mln. eurų.

"Žalgiris", laimėjęs septyniolika rungtynių, būtų susižėręs maždaug 630 tūkst. eurų, bet šiemet turėtų uždirbti apie 300 tūkst. eurų.

Kreipėsi į J.Bertomeu

Graikijos sporto portalas SDNA paviešino Atėnuose posėdžiavusių septynių klubų vadovų kreipimąsi į Eurolygos prezidentą Jordi Bertomeu.

"Informuojame, kad nepritariame, jog jūsų įgaliojimai kasmet būtų pratęsiami automatiškai", – esą rašoma pareiškime.

Strategas: Eurolygos prezidentas J.Bertomeu pastarąjį kartą Kaune viešėjo 2019-aisiais. / Evaldo Šemioto nuotr.

Tad gali būti, kad gegužės 10-ąją J.Bertomeu era Eurolygoje baigsis, jeigu dauguma A lygio licencijas turinčių klubų-akcininkų (jų iš viso yra vienuolika) atsisakys jo paslaugų.

62-ejų ispanas J.Bertomeu vadovauja Eurolygai nuo 2000-ųjų.


Turnyro lentelė

1. "Barcelona"  24  10  +237

2. CSKA  24  10  +155

3. "Anadolu Efes"  22  12  +234

4. "AX Armani Olimpia"  21  13  +121

5. "Bayern"  21  13  +34

6. "Real"  20  14  +74

7. "Fenerbahce"  20  14  -18

8. "Zenit"  20  14  +123

9. "Valencia"  19  15  +19

10. "Baskonia"  18  16  +123

11. "Žalgiris"  17  17  –15

12. "Olympiakos"  16  18  –46

13. "Maccabi"  14  20  –34

14. ASVEL  13  21  –124

15. ALBA  12  22  –138

16. "Panathinaikos"  11  23  –126

17. "Crvena zvezda"  10  24  –185

18. "Chimki"  4  30  –434


Šiame straipsnyje: Eurolygakrepšinisrungtynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių