Quantcast

Lietuvos policijos krepšinio rinktinė išvyko į Europos čempionatą

Į Limože birželio 20-27 dienomis vyksiantį Europos policijos krepšinio čempionatą pirmadienį išskrido Lietuvos policijos rinktinė. Finaliniame etape dalyvaus 8 rinktinės. Tiesiai į finalinį etapą be atrankinių varžybų buvo pakviestos keturios ekipos – teisė žaisti suteikta finalinio etapo organizatoriams prancūzams ir trims geriausioms praėjusio čempionato komandoms: Graikijai, Lietuvai ir Belgijai. Kitos keturios šalys – Italija, Islandija, Liuksemburgas ir Vokietija – tokią teisę iškovojo žaisdamos atrankiniame turnyre.

Senojo žemyno varžybos vykta olimpiniu ciklu – kas ketveri metai, o jų organizatorius yra Europos policijos sporto sąjunga (USPE). Šiemet vyksiantis krepšinio čempionatas turėjo įvykti pernai, tačiau kaip ir visos USPE varžybos dėl pasaulį sukausčiusios epidemiologinės COVID-19 situacijos buvo perkeltos į šiuos metus, tad artėjančio svarbiausio Europos policijos krepšinio renginio prireikė laukti net penkerius metus.

Lietuvos policija pirmą kartą senojo žemyno krepšinio čempionate startavo 1997 m. Belgijoje vykusiame 3-iajame Europos policijos krepšinio čempionate, primena pranešime Policijos departamentas. Pirmas krikštas tokio rango varžybose mūsų šalies atstovams buvo labai sėkmingas – jie tapo čempionais. Vėliau Lietuvos policininkai nepraleido nei vieno Europos policijos krepšinio čempionato ir iš visų sugrįždavo su medaliais. Mūsų šalies atstovų pasirodymai išties įspūdingi: 1997 m. Belgija (auksas); 2001 m. Bulgarija (sidabras); 2005 m. Kipras (auksas); 2009 m. Olandija (sidabras); 2013 m. Italija (sidabras); 2017 m. Graikija (sidabras).



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis..

pilietis.. portretas
tiksliau........isvaziavo lietuvos kandonu rinktine....

Ogo

Ogo portretas
Krepsinio salyje net pareigunai kardana prilaiko.indomiai cionainas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių