Quantcast

Lietuvos kurtieji krepšininkai žengė į ketvirtfinalį

  • Teksto dydis:

Šalies kurčiųjų vyrų rinktinė, po nervų kainavusios kovos, 72:67 palaužė Baltarusijos ekipą. Pergalė įteikė lietuviams bilietą į Europos kurčiųjų vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalį.

Rungtynių išvakarėse Lietuvos komandos strategas Gintaras Razutis ir jo asistentas Algirdas Jurkša susidūrė su nemalonia bėda – dėl COVID-19 šmėklos nuo kitų rinktinės narių buvo atskirti trys pagrindiniai krepšininkai. Ar jie ir toliau bus izoliuoti ir negalės iš viso žaisti čempionate, bus žinoma trečiadienį, po tądien atliktų išsamių PGR testų.

Toks įvykis sukrėtė rinktinės žaidėjus, sutrikdė žaidimo planus. Todėl mūsų krepšininkai per rungtynes buvo nepanašūs į save.

A grupės autsaideriai – baltarusiai pirmieji pelnė taškus – 4:0. Tačiau lietuviai, įjungę aukštesnę pavarą, pavijo ir aplenkė kaimynus – 12:5, o kėlinį laimėjo 19:11.

Antrasis ketvirtis prasidėjo Beno Šimanausko dvitaškiu, po kurio Lietuvos penketuko persvara pasiekė dviženklį skaičių. Kai įpusėjus kėliniui mūsų ekipa pabėgo į priekį 15 taškų – 29:14, buvo laukiama visiškos varžovų kapituliacijos. Tačiau įvykiai pakrypo ne į tą pusę, į kurią buvo tikimasi. Didžiąją pertrauką rinktinės pasitiko, jas skiriant 8 taškams – 35:27.

Lietuvių žaidimas visiškai pakriko po poilsio minučių. Baltarusiai ne tik priartėjo, bet ir persvėrę rezultatą nutolo – 54:47.

G. Razutis ieškojo savo sandėlyje gelbėjimosi ratų, kurie padėtų iškelti ekipą iš kritinės situacijos. Laimė, jie buvo rasti. Lietuvos rinktinė pradėjo kilti į paviršių – 54:54, 62:57.

Tačiau nebuvo lengva palaužti varžovus – 66:65. Visi atsikvėpė, kai Paulius Orda dvitaškiu padidino persvarą iki 6 taškų – 71:65.

„Rodos nusiteikėme, pažiūrėjome vaizdo įrašą, kalbėjome apie varžybas. Prašiau, kad žaidėjai įvertintų varžovus, būtų pasiruošę, tačiau krepšininkai išėjo žaisti visiškai nepasirengę. Negalėjau uždegti, užkurti komandos žaidimui. Taip žaisdami mes išlindome pro rakto skylutę. Trumpai sakant, nežaisdami krepšinio laimėjome“, – rungtynes ir auklėtinių žaidimą apibendrino G. Razutis.

Lietuvos rinktinei daugiausia taškų pelnė P. Orda – 15, B. Šimanauskas ir Deivis Gindrūnas – po 14, Lukas Laurinaitis – 11.

A grupėje po tris pergales iškovojo graikai ir turkai, po dvi – italai ir lietuviai. Baltarusiai nepatyrė pergalės džiaugsmo.

Spalio 21 d. ketvirtfinalyje Lietuvos ekipa žais su B grupėje visas ketverias rungtynes laimėjusia Rusijos rinktine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių