Quantcast

Lietuvos krepšinio lygos čempionai stovyklaus Turkijoje

  • Teksto dydis:

Kol Vilniaus "Rytas" dar kamšo atsivėrusias sudėties spragas, Panevėžio "Lietkabelis" deda paskutinius parašus sutartyse su naujokais, o Klaipėdos "Neptūnas" vaduojasi iš skolų liūno, Kauno "Žalgiris" jau nusibrėžė tikslų pasiruošimo naujajam sezonui planą.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionai pasirengimą sezonui pradės rugpjūčio viduryje. Kitos savaitės pradžioje jiems bus atliktos medicininės patikros ir fizinio rengimo testai. Sutvarkius privalomas priešsezonio procedūras, Martino Schillerio vadovaujami "Žalgirio" krepšininkai rugpjūčio 18-ąją pradės darbus pirmoje bendroje treniruotėje.

Prieš prasidedant naujam sezonui "Žalgiris" sužais penkerias draugiškas rungtynes. Rusėjo 1-ąją jie stos į kovą su Krasnodaro "Lokomotiv" krepšininkais, o rugsėjo 3-iąją pasigalynės su LKL bronzos medalininku – Panevėžio "Lietkabelio" klubu. Po treniruočių stovyklos Kaune žalgiriečiai rugsėjo 7-ąją pakels sparnus į Turkiją, kur sužais trejas draugiškas rungtynes "Gloria Cup" turnyre. Į šį kasmet organizuojamą turnyrą lietuviai grįžta po vienų metų pertraukos.

Grįžus į Lietuvą, "Žalgirio" krepšininkai užbaigs pasiruošimą naujajam sezonui ir lauks pirmųjų oficialių rungtynių. LKL pirmenybės jiems turėtų startuoti rugsėjo 20 d., o Eurolygos kovos – spalio 1-ąją.

Kauniečiai pasirengimą sezonui pradės be praėjusiame sezone ekipoje epizodiškai rungtyniavusio Steve'o Vasturia. Sutartis, turėjusi galioti ir ateinančiais metais, su 26-erių gynėju buvo nutraukta abipusiu sutarimu. 196 cm ūgio amerikietis persikėlė į Stambulo "Bešiktaš" komandą.

Praėjusiame Eurolygos sezone S.Vasturia sužaidė devyniolika rungtynių, kuriose vidutiniškai pelnydavo po 2,5 taško. LKL pirmenybėse amerikietis sužaidė 30 rungtynių ir vidutiniškai rinkdavo po 6,1 taško.

Šią vasarą "Žalgiris" jau pasipildė Janiu Strelnieku, Edgaru Ulanovu, Joshu Nebo, Mantu Kalniečiu, Nielsu Giffey ir Tyleriu Cavanaugh, išsaugojo Luką Lekavičių bei atsisveikino su Thomasu Walkupu, Nigelu Hayesu, Mariumi Grigoniu, Roku Jokubaičiu, Patricio Garino, Augustine'u Rubitu ir Martinu Gebenu.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLKLTurkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių