Quantcast

Lietuvos krepšinio elitą lankys ir egzotiški varžovai

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau kitą mėnesį Kaune pradės pasiruošimą olimpinės atrankos turnyrui, o jos kandidatai užvakar stojo į lemiamą sezono atkarpą – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamąsias varžybas.

Startavo be streso

Gediminas Petrauskas draugiškai šnektelėjo su varžovų klubo vadovais, o komandų krepšininkai tiesė rankas keldami pargriuvusius priešininkus. LKL-"Betsafe" pirmajame ketvirtfinalio mače įtampos nebuvo nei prieš startą, nei rungtynėms pasibaigus.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai namuose be didesnio vargo 81:74 įveikė Pasvalio "Pieno žvaigždes" ir jau rytoj gali užbaigti seriją iki dviejų pergalių.

"Gerai žinojome Pasvalio komandą, vien šį sezoną buvome žaidę net šešis kartus, todėl staigmenų nesulaukėme", – ramiai dėstė Martinas Schilleris.

Nors galutinis rezultatas tarsi turėtų byloti apie atkaklią kovą, kauniečiai iškart atsiplėšė 20:8 ir bent kiek priartėti varžovams leido tik atsainiau sužaidę paskutinį ketvirtį (8:19).

"Ketvirtajame kėlinyje mūsų susitarimai gynyboje neveikė", – pripažino austras.

Žada kandžiotis

"Pieno žvaigždžių" ekipos vairininkas G.Petrauskas taip pat turėjo priekaištų savo auklėtiniams, bet tvirtino, kad serija dar nebaigta.

"Turime keletą dienų pasiruošti, bandysime rasti būdų įkąsti žalgiriečiams", – žadėjo treneris.

"Žalgiriui" daugiausia taškų pelnė: Marius Grigonis 16, Joffrey Lauvergne’as (8 atk. kam.) ir Lukas Lekavičius – po 14, Thomas Walkupas 11 (7 rez. perd.), Nigelas Hayesas 8.

"Pieno žvaigždėms": Karolis Giedraitis 19 (4/6 trit.), Edgaras Želionis (8 atk. kam.) ir Paulius Petrilevičius – po 14.

Atvyks svečių iš Karibų

Kitame ketvirtfinalio mače Utenos "Juventus" savo tvirtovėje 86:72 pranoko Prienų "Cbet", o vakar seriją pradėjo ir Panevėžio "Lietkabelis" bei Klaipėdos "Neptūnas". Taip pat ketvirtadienį turėjęs vykti Vilniaus "Ryto" ir "Šiaulių" mūšis buvo atidėtas dėl COVID-19 atvejo šiauliečių gretose. Beje, jų atstovas Elvaras Fridrikssonas buvo pripažintas naudingiausiu reguliariojo sezono LKL žaidėju.

Tuo tarpu geriausi LKL lietuviai jau birželio 12-ąją pradės pasirengimą Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyrui. Vakar Lietuvos krepšinio federacija paskelbė, kad prieš pagrindinį kvalifikacinį turnyrą Kaune lietuviai sužais trejas kontrolines rungtynes. Birželio 18 ir 24 d. Lietuva pasigalynės su Dominikos Respublikos ekipa, o birželio 22 d. susitiks su Rusijos rinktine. Visos rungtynės vyks "Žalgirio" arenoje, o jas tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

"Pirmieji krepšininkai, kurie anksčiausiai baigs sezoną, sportuos pagal sudarytą individualią programą, o stovyklą planuojame pradėti birželio 12–16 d., – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas. – Plataus ir didelio pasirinkimo dėl varžovų nėra, nes daug ką riboja pandemija, kai kurios komandos nori ruoštis namuose ar toje šalyje, kur kovos dėl kelialapio. Bet džiaugiamės esamu tvarkaraščiu ir varžovais, nes kontrolinių rungtynių tikrai reikia. Bandysime iš jų išspausti kuo daugiau naudos."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių