Quantcast

Lietuvos 3x3 rinktinė – pasaulio stipriausiųjų dešimtuke

  • Teksto dydis:

Pergalės skonis Šakių „Gulbelės“ 3x3 krepšinio komandai nėra svetimas. Sėkmingi metai ir daug iškovotų triumfo akimirkų Lietuvos ekipą pirmą kartą pakylėjo į geriausių pasaulio 3x3 krepšinio komandų dešimtuką, kuriame šalies rinktinė užima 9-ąją vietą.

Šakių „Gulbelės“ komandos kelias 3x3 krepšinio pasaulyje prasidėjo praėjusių metų lapkričio 18 d., kai komanda laimėjo „Hoptrans 3x3 Winter Open“ turnyrą ir iškovojo Lietuvos žiemos sezono nugalėtojos vardą. Šis garbingas titulas komandai užtikrino teisę atstovauti mūsų šaliai, tampant Lietuvos 3x3 krepšinio rinktine.

Šarūno Vingelio, Aurelijaus Pukelio, Pauliaus Beliavičiaus ir Marijaus Užupio atstovaujama komanda dar rugsėjo pradžioje tapo Europos 3x3 krepšinio čempionato prizininke – iškovojo bronzos medalius. Klubiniuose turnyruose taip pat puikų žaidimą demonstruojanti komanda šiuo metu jau yra iškovojusi piniginių prizų už 73,5 tūkst. JAV dolerių.

Komandos rėmėjas, mažmeninės prekybos tinklo bendrovės „Gulbelė” vadovas Arūnas Tarnauskas džiaugiasi stulbinančiais rinktinės rezultatais ir sparčiai augančiu FIBA reitingo taškų kraičiu.

„Komanda įrodė, kad maksimalios pastangos ir įdėtas sunkus darbas atsiperka su kaupu. Lietuvos rinktinė žingsnis po žingsnio užkopė į lyderių poziciją ir šiuo metu garsina šalį būdama tarp dešimt geriausių pasaulio 3x3 komandų“, – didžiuodamasis kalba A. Tarnauskas.

Vieta pasauliniame 3x3 komandų reitinge yra ypač svarbi, nes komandos, lapkričio 1 d. patenkančios į geriausiųjų  aštuntuką, pelno bilietus į kitų metų „Masters“ turnyrus be jokių papildomų atrankų. Taip pat, pasauliniame trijulių komandų reitinge „Gulbelei“ užkopus į pirmąjį aštuntuką, komandai atiteks 10 tūkst. JAV dolerių premija.

Jau artėjantį savaitgalį komanda kausis Seule vyksiančiame „Challenger“ turnyre, o po to vyks į „Masters“ turnyrą Džedoje. Komanda jau beveik užsitikrino galimybę varžytis tarp 12-os geriausių pasaulio komandų „World Tour Final“ varžybose Japonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rezultatai

rezultatai portretas
pasiekiami ,tik kruvinu prakaitu treniruotese,norint but geriausiu ,reikia dar daugiau treniruotis uz konkurentus,tik tada busi Geriausiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių