Quantcast

Lietuvių startas: neatsilaikė nei japonės, nei vokietės

Per dieną – dvi pergalės. Taip pasaulio čempionate startavo Lietuvos moterų trijulių krepšinio (3 prieš 3) rinktinė.

Įveikė reitingo lyderes

Antverpene (Belgija) prasidėjusių varžybų A grupėje lietuvės 21:14 nugalėjo japones ir 18:16 – vokietes.

Per mačą su Japonijos komanda Kamilė Nacickaitė pelnė 10 taškų, Gabrielė Šulskė – 6, Martyna Petrėnaitė – 3 (5 atkovoti kamuoliai), Monika Grigalauskytė – 2 (9 atkovoti kamuoliai).

Itin atkaklią dvikovą su Vokietijos krepšininkėmis mūsiškės laimėjo po pratęsimo, pergalę lėmė tolimas taiklus K.Nacickaitės (surinko iš viso 8 taškus ir šešis kartus atkovojo kamuolį) metimas. 8 taškus pelnė ir M.Petrėnaitė, po 1 – G.Šulskė ir M.Grigalauskytė (7 atkovoti kamuoliai).

Vokietės – trijulių krepšinio pasaulio reitingo lyderės, Lietuvos rinktinė – trečia.

„Trijulių krepšinis – žaidimas, kur viskas priklauso nuo darbo, pridedant dar šiek tiek sėkmės. Man šis pasaulio čempionatas – pirmasis, myliu tokį krepšinį“, – kalbėjo K.Nacickaitė.

Trijulių krepšinio pasaulio čempionate Antverpene dalyvauja rinktinės iš 25 šalių.

Laukia čempionės

Šiandien lietuvės išmėgins jėgas su 2019 m. pasaulio čempionėmis kinėmis ir Rumunijos atstovėmis.

Kinijos komanda 21:12 įveikė rumunes, tačiau netikėtai 14:17 pralaimėjo japonėms.

Į kitą varžybų etapą pateks 1–3 vietas grupėje užėmusios ekipos: nugalėtojos iškart žengs į ketvirtfinalį, kitos dvi komandos – į aštuntfinalį.

D grupėje po dvi pergales iškovojo kanadietės (21:10 nugalėjo Čilės atstoves, 22:5 – Izraelio krepšininkes) ir ispanės (22:9 sutriuškino olandes ir 21:15 palaužė Čilės ekipą).

Arena – šalia katedros

Vakar „Groenplaats“ aikštėje, gotikinės katedros pašonėje įrengtoje arenoje varžybas pradėjo ir Lietuvos vyrų rinktinė, kurią sudaro Darius Tarvydas, Marijus Užupis, Gintautas Matulis ir Ignas Vaitkus.

Mūsiškiai B grupėje susikovė su Čilės ir Mongolijos komandomis, rytoj laukia akistatos su Taivano ir Vokietijos atstovais.

Trijulių krepšinio pasaulio reitingų lentelėje mūsiškiai – antri, mongolai – aštunti, vokiečiai – devinti, taivaniečiai – 28-oje vietoje.

A grupėje sėkmingai startavo favoritai serbai – 21:19 įveikė Naujosios Zelandijos krepšininkus ir 21:19 – Puerto Riko ekipą.

D grupėje 2019 m. pasaulio čempionai amerikiečiai 21:17 palaužė austrus ir 22:9 sutriuškino slovėnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokietkos

Vokietkos portretas
Lyderes?!!! Geeras.Vokietijos gatves lygio krepsinis juokingas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių