Quantcast

Lietuvių – mažiau, bet žygiai tęsiasi

Europos krepšinio turnyruose šį sezoną Lietuva turi jau tik vieną komandą – Eurolygoje teberungtyniaujantį Kauno "Žalgirį". Kiti mūsų šalies klubai savo misiją užbaigė, tačiau žygius tęsia kai kurie legionieriai.

"Neptūnas" kapituliavo

Iš Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) rengiamų Čempionų lygos varžybų pirmiausia pasitraukė Panevėžio "Lietkabelis", o kovo 13-ąją – ir Klaipėdos "Neptūnas".

Uostamiesčio komanda aštuntfinalyje neatsilaikė prieš Jeruzalės "Hapoel" (Izraelis): savo aikštėje "Neptūnas" pralaimėjo 74:86, svečiuose – 64:84.

"Žaidėme su viena atletiškiausių ir, ko gero, greičiausiai atakuojančių ekipų Europoje, – po dvikovos Jeruzalėje sakė Klaipėdos krepšininkų strategas Kazys Maksvytis. – Mes per abejas rungtynes prastai pataikėme, tačiau nesutikčiau, kad tai lėmė varžovų gynyba. Tiesiog "Hapoel" stipresnė komanda, o mes neatskleidėme ir nerealizavome savo geriausių savybių."

Mes per abejas rungtynes prastai pataikėme, tačiau nesutikčiau, kad tai lėmė varžovų gynyba.

Jonas ir Adas tęs kovą

Į Čempionų lygos ketvirtfinalį prasibrovė Atėnų AEK (Graikija) su Jonu Mačiuliu ir "Nanterre 92" (Prancūzija) su Adu Juškevičiumi.

AEK ekipa, svečiuose 84:75 įveikusi kitą Graikijos komandą – Salonikų PAOK, savo aikštėje patyrė nesėkmę, tačiau mažesniu skirtumu – 62:63. J.Mačiulis per pirmą dvikovą pelnė 9 taškus, per antrą – 10.

"Nanterre 92" aštuntfinalyje 68:59 ir 62:60 nugalėjo Stambulo "Besiktas" (Turkija) krepšininkus, A.Juškevičius pelnė 12 ir 4 taškus.

Dėl bilietų į pusfinalį AEK susikaus su "Brose Bamberg" (Vokietija), o "Nanterre 92" – su Bolonijos "Virtus" (Italija).

R.Giedraitis – pusfinalyje

Europos taurės turnyro pusfinalį pasiekė Berlyno "Alba" (Vokietija) su Roku Giedraičiu.

Berlyno krepšininkai per ketvirtfinalio mačą 2:1 (90:91, 101:81 ir 79:75) įveikė Malagos "Unicaja" (Ispanija). R.Giedraitis pelnė 13, 23 ir 14 taškų.

Dėl vietos finale Vokietijos atstovų laukia mūšis su Andoros "MoraBanc" ekipa, kuri netikėtai 2:1 (75:79, 98:79 ir 82:80) palaužė Manto Kalniečio atstovaujamą Vilerbano ASVEL (Prancūzija) klubą.

M.Kalnietis per trejas rungtynes pelnė iš viso 15 taškų, vienuolika kartų atkovojo kamuolį ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

Vilniaus "Rytą" eliminavusi (75:64 ir 71:56) "Valencia" (Ispanija) pusfinalyje susitiks su Kazanės "Uniks" (Rusija) komanda, kuri ketvirtfinalyje 2:1 (86:66, 59:68 ir 69:65) privertė kapituliuoti kitą savo šalies ekipą – Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban".

ASVEL – į Eurolygą

Vilerbano ekipos nuotaiką praskaidrino pranešimas iš Eurolygos – ASVEL klubas pakviestas į šį elitinį turnyrą.

Eurolyga patvirtino plėtros planą, o jame numatyta, kad, pradedant 2019–2020 m. sezonu, turnyre dalyvaus ne 16, bet 18 komandų.

Tad tarp "Žalgirio" varžovų bus ir šiemetiniai konkurentai (Stambulo "Fenerbahce", Maskvos CSKA, Madrido "Real", Stambulo "Anadolu Efes", "Barcelona", Vitorijos "Baskonia", Milano "Armani Olimpia", Pirėjo "Olympiakos", Tel Avivo "Maccabi", Atėnų "Panathinaikos" bei Miuncheno "Bayern"), ir ASVEL bei Europos taurės turnyro laimėtojai, taip pat – ilgalaikių sutarčių su Eurolyga ar vardinių kvietimų neturinčios geriausios Ispanijos, Vokietijos, Adrijos ir Vieningosios lygų ekipos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių