Quantcast

Lietuviška „Barcelona“ varžovams – it Everestas

Šarūno Jasikevičiaus treniruojami „Barcelonos“ krepšininkai – per žingsnį nuo Eurolygos finalo ketverto, o „Monaco“ su Donatu Motiejūnu susikomplikavo savo galimybes.

Įvertino: solidu

Per trečias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes svečiuose „Barcelonos“ komanda 75:66 įveikė Miuncheno „Bayern“ ekipą. Mačo iki trijų pergalių serijos rezultatas – 2:1 Katalonijos klubo naudai.

Aikštės šeimininkai gerokai prasčiau nei svečiai mėtė tritaškius – atitinkamai 4/24 (16,7 proc.) ir 8/23 (34,8 proc.).

„Barcelonos“ gynėjas Rokas Jokubaitis taškų nepelnė, tačiau atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

„Tai, kad žaidėme solidžiai, liudija pirmas kėlinys: vos viena klaida, labai geri sprendimai. Trečią kėlinį buvome išsiblaškę, bet visuma esame patenkinti“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Rungtynes pradėjome labai blogai, tad kalnas, į kurį reikėjo kopti, tapo Everestu. Vis dėlto atsitiesėme ir tai – pozityvus ženklas, kad dar niekas neprarasta, nes kitas mačas – vėl mūsų arenoje“, – svarstė „Bayern“ strategas Andrea Trinchieri.

Šiandien Vokietijos vicečempionai ir Ispanijos čempionai susitiks ketvirtą kartą.

Sieks istorinės pergalės

„Monaco“ krepšininkai savo arenoje 83:87 nusileido Pirėjo „Olympiakos“, kuris ketvirtfinalyje perėmė iniciatyvą – 2:1.

Likus žaisti pusantros minutės, Parisas Lee buvo persvėręs rezultatą „Monaco“ naudai – 80:79, tačiau netrukus aikštės šeimininkai tris kartus paeiliui prasižengė stabdydami Thomasą Walkupą ir Aleksandrą Vezenkovą, jie baudas metė taikliai – 80:85.

„Monaco“ legionierius D. Motiejūnas pelnė 9 taškus, keturis kartus atkovojo kamuolį, atliko du rezultatyvius perdavimus.

„Jau žinome, kaip reikia žaisti su „Olympiakos“, tad turime tam tikrą psichologinį pranašumą. Tačiau jis nedidelis, nes varžovai supranta, ko iš mūsų tikėtis, – teigė „Monaco“ vyriausiasis treneris Saša Obradovičius. – Kita vertus, mes jau atlikome didelį darbą, o pergalė ketvirtfinalyje būtų ypatingas pasiekimas ne vien mums, bet ir žmonėms, skyrusiems daug laiko ir meilės šiam krepšinio projektui.“

Šiandien „Monaco“ ir „Olympiakos“ vėl susikaus „Gaston Medecin“ arenoje.

Neįsižaidė: D. Motiejūnas (su kamuoliu) per trejas rungtynes su „Olympiakos“ surinko iš viso 15 taškų / asmonaco.basketball nuotr.

Nepabūgo grąsinimų

Palikite mane ramybėje. Aš jau anksčiau pasakiau, kad negrįšiu.

„Palikite mane ramybėje. Aš jau anksčiau pasakiau, kad negrįšiu. Jūs bandote susigrąžinti žaidėjus jiems grasindami ir siekdami nubausti“, – pareiškė buvęs Maskvos CSKA ekipos žaidėjas Joelis Bolomboy, atsakydamas į Rusijos klubo raginimą sugrįžti.

Iš Donecko kilęs (tėvas – Kongo pilietis, motina – rusė), Ukrainos ir Rusijos pasus turintis J.Bolomboy vienas pirmųjų paliko CSKA, kai Rusija pradėjo karinę invaziją jo gimtinėje.

Balandžio 27-ąją J.Bolomboy socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė CSKA viceprezidentės Natalijos Furajevos laišką, kuriuo krepšininkas raginamas grįžti į komandą ne vėliau nei iki 2022-ųjų gegužės 1-osios. Jei žaidėjas nepaklus, Maskvos klubas kreipsis į teismą ir reikalaus skirti J.Bolomboy baudą, sieks susigrąžinti dalį užmokesčio.

Be to, CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas žaidėjo teiginyje apie grąsinimus įžvelgė žalą klubo reputacijai.

„Čia nesijaučiu saugus“, – tokią priežastį akcentavo J.Bolomboy, vasario 28-ąją išvykęs iš Maskvos, o CSKA atstovai tąkart negalėjo nutylėti, kad krepšininko sprendimas susijęs ir su situacija Ukrainoje.

Rezultatai

„Bayern“–„Barcelona“ 66:75 (17:26, 14:23, 18:10, 17:16). 6 500 žiūrovų. V.Lučičius 17 taškų (1/6 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai) / N.Mirotičius 25 taškai (6 atkovoti kamuoliai, 31 naudingumo balas). Mačo iki trijų pergalių serija – 1:2.

„Monaco“–„Olympiakos“ 83:87 (23:19, 18:26, 17:26, 25:16). 4 084 žiūrovai. D.Baconas 23 taškai (5/9 tritaškių) / K.Sloukas 21 taškas (5/6 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 5/6 baudų metimų, 4 atkovoti kamuoliai, 5 klaidos). Mačo iki trijų pergalių serija – 1:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių