Quantcast

Lietuva gavo teisę rengti lemiamą Europos čempionato atrankos burbulą

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) penktadienį sulaukė gerų žinių iš FIBA – Vilniuje įvyks lemiamas Europos čempionato atrankos burbulas.

Numatoma, jog vasario 20 d. Lietuva susitiks su Čekija, o vasario 22 d. – su Danija.

„Džiaugiamės, kad mūsų kandidatūra sulaukė didelio palaikymo ir gerų atsiliepimų. Vasario mėnesį vėl organizuosime atrankos turnyrą Lietuvoje. Mums tos rungtynės yra aukso vertės, kadangi jos lems ar pateksime į Europos čempionatą. Paskutines dvejas rungtynes turėjome žaisti išvykoje, todėl, manau, tai bus pranašumas, jog žaisime namuose“, – sakė nuotoliniu būdu posėdyje dalyvavęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Jau dabar aišku, jog paskutinėse atrankos turnyro rungtynėse lietuviams bus būtina pergalė prieš Daniją, siekiant vietos Europos čempionate.

Taip pat, jei danai vasario 20-ąją parklupdys belgus, gali susidaryti tokia situacija, jog Lietuvos krepšininkams paskutinėse rungtynėse reikės pergalės bent 4 taškų persvara.

Lapkričio pabaigoje vykusiame burbule Vilniuje Lietuvos rinktinė sensacingai 76:80 nusileido danams bei 84:71 įveikė Belgiją.

Kitų grupių kovos vyks Lenkijoje (A), Rusijoje (B), Turkijoje (D), Gruzijoje (E), Ukrainoje (F), Juodkalnijoje (G), Latvijoje (H).

Į 2022-ųjų Europos čempionatą pateks po tris rinktines iš pogrupio, tačiau papildoma sąlyga yra taikoma grupėms, kuriose yra pirmenybių šeimininkų komanda.

2022 metų Europos čempionatas vyks keturiose valstybėse: Čekijoje, Gruzijoje, Vokietijoje ir Italijoje. Nors jos turi garantuotas vietas čempionate, tačiau vis tiek dalyvauja atrankoje.

Dėl to grupėse, kuriose yra šeimininkai, į Europos čempionatą pateks jie ir dar dvi stipriausios komandos. Tai reiškia, kad kitoms komandoms tokiose grupėse gali neužtekti patekti tarp trijų stipriausių ekipų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
paprastai "burbulą" padaro pilietis gerai privalgęs kopūstų ir po to įbridęs į vandenį, o dabar jau nereikia nei kopūstų.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių