Quantcast

„Lietkabelis“ palaužė paskutiniame kėlinyje subyrėjusius šiauliečius

  • Teksto dydis:

Panevėžio „Lietkabelio“ (20-5) vyrai didžiąją dalį rungtynių atsiliko, tačiau pabaigoje perėmė iniciatyvą bei taip pasiekė jau tryliktą pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Nenado Čanako auklėtiniai namuose 71:66 (14:25, 19:15, 14:20, 24:6) dramatiškai palaužė „Šiaulius-7bet“ (12-11).

Giedrius Staniulis padėjo šiauliečiams startuoti geriau (8:3), o Jonathano Elmore’o inicijuotas spurtas leido susikrauti dviženklę persvarą – 21:10. Antrame ketvirtyje Gediminas Orelikas ir Karolis Giedraitis mažino skirtumą (19:27), tiesa, perimti iniciatyvos „Lietkabelis“ neįstengė. Kristupas Žemaitis ir Gabrielius Maldūnas toliau likvidavo deficitą (33:36), tačiau į ilgąją pertrauką panevėžiečiai nešėsi 7 taškų atsilikimą – 33:40.

G.Staniulis per du kėlinius spėjo pelnyti jau 15 taškų.

Po pertraukėlės situacija ėmė kisti. „Lietkabelio“ bandymai artėti kurį laiką buvo atremti, o Martyno Varno bei Donato Sabeckio taškai stabilizavo „Šiaulių-7bet“ situaciją – 51:38.

Vis tik Džordže Gagičius sumetė baudas bei dvitaškį, o Arminui Urbučiui atsakė Kristupas Žemaitis, tad „Lietkabelis“ atsiliko jau tik 58:64. Gediminas Orelikas dar pridėjo baudos metimus (60:64), tiesa, jis pats netrukus ir klydo. Situaciją vėl gerinti ėmė K.Žemaitis (63:64), tad Antanas Sireika buvo priverstas prašyti pertraukėlės.

Po jos „Šiaulių-7bet“ situacija tik prastėjo – G.Maldūno metimas lygino rezultatą (66:66), o žaisti liko pustrečios minutės. K.Žemaitis gavo progą išvesti į priekį „Lietkabelį“ ir įmetė vieną baudos metimą, tuo tarpu G.Maldūnas didino panevėžiečių persvarą – 69:66. J.Elmore’as nepataikė ir prasižengė, tad P.Kalaitzakio lengvi taškai tvirtino pergalę šeimininkams.

J.Elmore’as rungtynių pabaigoje dar patyrė rankos traumą, jam galimai lūžo riešas.

„Lietkabelis“: Kristupas Žemaitis 16 (1/6 trit., 4 per. kam.), Panagiotis Kalaitzakis 12 (4 kld.), Dovydas Giedraitis 10, Vytenis Lipkevičius 8 (7 atk. kam.).

„Šiauliai-7bet“: Giedrius Staniulis 19, Jonathanas Elmore’as 16, Martynas Varnas 10 (6 atk. kam., 5 rez. perd., 0/4 trit.), Donatas Sabeckis 7 (5 kld.).

„Rungtynes pradėjome blogai. Ne bėgome, o vaikščiojome, kai kurių žaidėjų kūno kalba buvo ne tokia, kokią turi demonstruoti aukštų tikslų siekianti komanda. Gerai, kad parodėme, jog esame vieningi, palaikome viskas kitą. Pakeitėme tempą su zonine gynyba ir pasiekėme reikalingą pergalę“, – sakė Nenadas Čanakas.

„Žaidėme neblogas rungtynes, ypač pirmoje pusėje. Bloga buvo pabaiga. „Lietkabelis“ turi pripažinti, kad jiems truputį pasisekė“, – kalbėjo Antanas Sireika.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių