Quantcast

Lemiamų kovų išvakarėse – užuominos apie revanšą

„Žaisti Eurolygos finalo ketverte, ir dar savo mieste, – ypatingas įvykis“, – sakė Donatas Motiejūnas. „Tribūnose bus artimųjų, draugų, tad ir atsakomybė – didesnė“, – teigė Rokas Jokubaitis. Šiandien abu Lietuvos krepšinio legionieriai žengs į Kauno „Žalgirio“ areną.

Varžovų barjerai

Pirmą kartą Lietuvoje surengto Eurolygos finalo ketverto turnyro pusfinalyje D. Motiejūno atstovaujama „Monaco“ komanda šiandien išmėgins jėgas su Pirėjo „Olympiakos“, o Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kurios gretose yra R. Jokubaitis, susitiks su Madrido „Real“ krepšininkais.

„Kostą Papanikolaou ir Kostą Slouką gerai pažįstu – mes jau varžėmės, kai buvau šešiolikmetis. Sunkiai sekėsi juos nugalėti, bet jeigu pavyks – norėčiau revanšo Kaune“, – Kauno oro uoste Karmėlavoje kalbėjo D. Motiejūnas.

Sulaukė: krepšinio aistruoliui – „Real“ legionieriaus F. Causeuro autografas. (Victoro Carretero nuotr.)

„Laukia „El Clasico“, reikia peržengti šį barjerą. Mūsų lūkesčiai – dideli. Grėsmingiausias „Real“ ginklas – veteranai. Kai reikia, patyrę žaidėjai taria savo žodį“, – svarstė R. Jokubaitis.

LNK reportažas:

Barselonos ir Madrido atstovai finalo ketverto turnyre dalyvaus antrus metus iš eilės. Pernai Belgrado „Štark“ arenoje „Barcelona“ pusfinalyje nusileido madridiečiams 83:86, tad revanšas būtų itin saldus.

Įvardijo kozirius

„Mes irgi turime patyrusių žaidėjų, gerai žinančių, kas jų laukia. Trenerių štabas taip pat jau daug matęs, – teigė „Barcelonos“ strategas Š. Jasikevičius. – Nesvarbu, kas ir ką vadina favoritais. Manau, kad laimėti galime, bet madridiečiai taip pat galvoja apie save.“

Lūkesčiai: Š. Jasikevičiui ir žaidėjams prieš kelionę į Kauną sėkmės palinkėjo „Barcelonos“ klubo prezidentas J. Laporta. (fcbarcelona.es nuotr.)

„Šios komandos viena kitą pažįsta labai gerai, šį sezoną jų akistatos –  permainingos: laimi ir vieni, ir kiti. Šaro taktikos diapazonas yra žymiai didesnis, tačiau „Real“ žaidimas priklauso tiesiogiai nuo Walterio Tavareso“, – pabrėžė Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšinio studijų ir mokslo centro vadovas Ramūnas Butautas.

Buvusio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio nuomone, jei „Barcelonos“ gynybai pavyks susitvarkyti su W. Tavaresu, Š. Jasikevičiaus kariauna turės gerų šansų žengti į Eurolygos didįjį finalą.

„Negalima nurašyti ir „Real“ veteranų – Sergio Llulo, Rudy Fernandezo, Sergio Rodriguezo. Jie jau ketvirtfinalyje parodė, ką sugeba. Vis dėlto manau, kad Š. Jasikevičius žino jų silpnybes“, – sakė R. Butautas.

Svečias: vienas „Olympiakos“ lyderių K. Sloukas buvo vasariškos nuotaikos. (olympiacosbc.gr nuotr.)

Lauks „Barcos“ triumfo

Žinomas krepšinio specialistas spėja, kad pirmą pusfinalio mačą turėtų laimėti „Olympiakos“, nors niekas nėra iš anksto apdraustas nuo staigmenų.

„Asmeniškai pažįstu Georgios Bartzoką, žinau, kas jis – geras taktikas, – tikino R. Butautas. – Monako klubas turi ne tik aiškų lyderį Mike’ą Jamesą, bet ir kitų atletiškų, individualiai stiprių krepšininkų. Vis dėlto „Monaco“ – sunkiau valdoma ir nuspėjama ekipa.“

LSU krepšinio studijų ir mokslo centro vadovas tikisi, kad Eurolygos finale triumfuos lietuviškoji „Barcelona“.

„Š. Jasikevičius turi unikalią galimybę savo gimtajame mieste padaryti tai, ko siekė nemažai metų, – kaip treneris laimėti Eurolygą“, – reziumavo R. Butautas.

Finalo ketverto kovos iš Kauno bus transliuojamos ir už Atlanto – tai numatyta naujoje Eurolygos ir JAV kompanijos ESPN („Entertainment and Sports Programming Network“) sutartyje.

Š. Jasikevičius turi unikalią galimybę – gimtajame mieste kaip treneris laimėti Eurolygą.

Legendinėje halėje – jauniai

Vakar Kaune prasidėjo Eurolygos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio turnyras „Adidas Next Generation“, kuriame dalyvauja aštuonios komandos, tarp jų – Kauno „Žalgiris“.

Pirmas rungtynes legendinėje Sporto halėje žaidė A grupės ekipos „Barcelona“ ir Atėnų „Panathinaikos“. Permainingą dvikovą 67:66 laimėjo Ispanijos klubo jaunieji krepšininkai.

Katalonijos ekipą į priekį vedė vilnietis Kasparas Jakučionis – surinko 19 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, nors suklydo net 6 kartus.

Kiti rezultatai: A grupėje Madrido „Real“–Belgrado „Crvena zvezda“ 85:81, B grupėje Badalonos „Joventut“–Eurolygos jaunių rinktinė „Next Generation“ 78:81.

Žalgiriečiai vakar susitiko su Belgrado „Mega MIS“ komanda. Tik grupių nugalėtojai gegužės 21-ąją susikaus finale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Nori būt senatvėj invalidu, kankintis skausmuose -žaisk krepšinį. Stuburo ir sąnarių problemos garantuotos !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių