Quantcast

Lemiamas Eurolygos turas: visi įmanomi scenarijai kovoje dėl vietos atkrintamosiose

  • Teksto dydis:

Jau šią savaitę praūš paskutinis Eurolygos reguliariojo sezono turas, o kovoje dėl vietos atkrintamosiose lieka du nežinomieji.

Dėl paskutinių kelialapių grumiasi Madrido „Real“ (19-14), Sankt Peterburgo „Zenit“ (18-14), Vitorijos „Baskonia“ (18-15) bei „Valencia“ (18-15).

„Real“ ketvirtadienį susitiks su Stambulo „Fenerbahče“ ekipa, „Baskonia“ – su „Valencia“, o „Zenit“ dar turi dvejas rungtynes, kurias žais su Tel Avivo „Maccabi“ bei Atėnų „Panathinaikos“ klubais.

Tiesiausią kelią į atkrintamąsias turi „Real“. Madrido ekipai, norint patekti į atkrintamąsias, pakanka pasiekti pergalę prieš Stambulo „Fenerbahče“ arba sulaukti „Zenit“ nesėkmės prieš „Maccabi“ arba „Panathinaikos“.

Kortas savo rankose laiko ir „Zenit“. Sankt Peterburgo ekipa tikrai pateks į atkrintamąsias, jei laimės abejas likusias rungtynes.

Jeigu „Zenit“ iškovos tik vieną pergalę, tuomet Rusijos klubui reikės laukti „Baskonia“ bei „Real“ pergalių. „Zenit“ baigs savo pasirodymą, jeigu pralaimės vienas rungtynes, o „Valencia“ klubas nukaus „Baskonia“.

Xavi Pascualio auklėtiniai į atkrintamąsias nepateks ir tuo atveju, jeigu „Baskonia“ nugalės Valensijos ekipą, o „Real“ patirs nesėkmę Stambule.

„Valencia“ atkrintamųjų galimybes kontroliuos rezultatai kitose aikštelėse. Ispanijos klubas įšoks į atkrintamųjų traukinį tuo atveju, jeigu nugalės „Baskonia“, o ir „Zenit“ suklups prieš „Maccabi“ arba „Panathinaikos“.

Pralaimėjimo atveju „Valencia“ praras bet kokius šansus.

Lietuviškoji „Baskonia“ komanda į ketvirtfinalį taip pat turi tik vieną kelią. Tam reikia pergalės prieš „Valencia“ ir „Real“ nesėkmės prieš „Fenerbahče“.

Vis dėlto jeigu „Real“ bei „Zenit“ iškovos pergales, baskai liks už aštuonetuko ribos, kaip ir tuo atveju, jei būtų patirtas pralaimėjimas prieš „Valencia“.

Lemiamų rungtynių tvarkaraštis:

Stambulo „Fenerbahče“ – Madrido „Real“, balandžio 8 d. 20 val. 45 min.;

„Valencia“ – Vitorijos „Baskonia“, balandžio 8 d. 22 val.;

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Tel Avivo „Maccabi“, balandžio 9 d. 20 val.;

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Atėnų „Panathinaikos“, balandžio 12 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių